Mi Smart Scale

Xiaomi bouwt iPhone-weegschaal voor slechts 15 dollar

Het Chinese Xiaomi heeft een smart-weegschaal geïntroduceerd die slechts $15 kost en zowel je gewicht als BMI met een app kan tracken.

Mi Smart ScaleHet Chinese Xiaomi heeft vandaag een aantal productaankondigingen gedaan. Eén daarvan is interessant voor iPhone-bezitters: de Mi Smart Scale, een smart weegschaal met Bluetooth 4.0 voor omgerekend slechts $15. De Xiaomi-producten zijn in principe alleen in China en India te krijgen, maar via gespecialiseerde sites kun je ze makkelijk naar Nederland laten sturen. Ook opent Xiaomi steeds meer online winkels; de Europese Xiaomi-webwinkel lijkt aanstaande.

Mocht je weinig verwachten van een connected weegschaal voor $15 dan kun je je wel eens flink vergissen. De weegschaal ziet er op de eerste productfoto’s niet alleen vreselijk strak uit, dankzij het oppervlak van wit glas met een duidelijk LED-display, maar heeft ook nog eens prima specificaties. Hij kan overweg met een gewicht tussen de 5 en 150 kilogram en is daarbij tot op 50 gram nauwkeurig. Handig voor de Europese markt is dat de weegschaal niet alleen het Engelse stelsel maar ook het metrische stelsel ondersteunt. Onder de smart-mogelijkheden wordt verstaan, dat je in de Mi Fit-app voor iOS je gewicht en BMI (body-mass index) kunt tracken. De Xiaomi Mi Smart Scale wordt daarmee gepositioneerd naast de Mi Band, een fitnesstracker die voor ongeveer $10 over de toonbank gaat.

Mi Smart ScaleMi Smart ScaleMi Smart Scale

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 maart 2015, 21:30
Categorie Accessoires
Onderwerpen quantified self, weegschaal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.