Ontwikkelaar: ‘iPhone-applicaties mogen best $10 kosten’

De ontwikkelaar van Instapaper heeft een opiniestuk geschreven over de prijsstelling van applicaties in de App Store. Volgens Marco Arment kun je prima $10 vragen voor een applicatie.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

InstapaperOntwikkelaar Marco Arment heeft op zijn website een interessant artikel gepubliceerd over de prijsstelling van applicaties in de App Store. Sinds Apple de App Store opende heeft er een prijzenslag plaatsgevonden: kwalitatief goede spelletjes die op andere platformen een paar tientjes kosten, hebben in de App Store alleen een kans als ze voor $5,99 of minder worden aangeboden. Arment, ontwikkelaar van de applicatie Instapaper, is van mening dat applicaties best $10 mogen kosten, als je maar kwaliteit levert.

Opmerkingen als: “Als je meer dan $0,99 vraagt gaan mensen klagen” zijn volgens Arment onzin. Hij verkoopt zijn applicatie voor $9,99, is nog geen miljonair geworden maar verdient genoeg, gezien het feit dat hij er maar een paar uur per week mee bezig is. Zelf heeft hij al maanden geen nieuwe versie uitgebracht en geen promotie gedaan. De nieuwe versie van Instapaper komt er overigens wel binnenkort aan. Arment geeft een aantal adviezen: lever echte waarde, respecteer jezelf als ontwikkelaar (lever geen rommel), geef niet toe aan cheapo’s (je kunt toch niet iedereen tevreden stellen) en heb redelijke verwachtingen (kies een redelijke prijs en beslis of het de moeite waard is om een app te maken).

Bron: Blog Instapaper, via TUAW.com.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 november 2008, 17:30
Categorie Apps
Onderwerpen app store, instapaper, ontwikkelaars

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.