Hotspot Shield: beveiligd internetten op je iPhone

Hotspot Shield is aangepast voor de iPhone. Dat betekent, dat je beveiligd via openstaande hotspots kunt internetten, zonder het risico dat persoonlijke informatie uitlekt.

Hotspot ShieldAnchorFree heeft de beveiligingsoplossing Hotspot Shield geschikt gemaakt voor de iPhone. Met Hotspot Shield kun je beveiligd internetten: de sessies zijn 100% veilig en anoniem, waarbij er via gedeelde 3G- en Wi-Fi-verbindingen geen persoonlijke informatie onderschept kan worden. Voor de configuratie kun je op de website van Hotspot Shield terecht. Volgens de ontwikkelaar is Hotspot Shield de eerste gratis VPN voor consumenten. De iPhone-versie biedt hetzelfde beveiligingsniveau als de desktopversie en is overal ter wereld te gebruiken.

Omdat iPhone-gebruikers overal verbinding kunnen maken met hotspots en andere openstaande draadloze netwerken zijn ze volgens AnchorFree een mogelijk doelwit voor data-intrusion. Bij de oplossing die het bedrijf heeft ontwikkeld wordt er een VPN-verbinding gelegd tussen het toestel en het 3G-netwerk of het draadloze netwerk. Helemaal waterdicht is dat niet (als je op een onbeveiligde website of een phishingwebsite je creditcardgegevens invult zit je nog steeds met een probleem), maar je hebt in ieder geval de zekerheid dat kwaadwillende personen die verderop op het terras zitten je gegevens niet zomaar kunnen onderscheppen.

Een applicatie hoef je niet te installeren; wel moet je een account aanmaken en de configuratie-instructies op de website van Hotspot Shield volgen. Er is ook een desktopversie voor Windows XP, Vista, 2000, Mac OS X (Tiger en Leopard).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 november 2008, 17:02
Categorie Achtergrond
Onderwerpen beveiliging, hotspots, invisible shield, vpn

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.