Ontwikkelaar Facebook iPhone-app gaat voor zichzelf beginnen

Joe Hewitt, de oorspronkelijke ontwikkelaar van de Facebook-app voor de iPhone, heeft zijn baan bij Facebook opgezegd en gaat nu als zelfstandig HTML5-ontwikkelaar verder.

joe hewittOntwikkelaar Joe Hewitt is een bekende naam als het om de ontwikkeling van iPhone-apps gaat. Hewitt was in z’n eentje verantwoordelijk voor het maken van de Facebook-applicatie voor de iPhone. Hij stopte er in november 2009 opeens mee, omdat hij het niet eens was met Apple’s beleid rond de goedkeuring van apps. Andere Facebook-medewerkers namen daarna de verdere ontwikkeling van de iPhone-app over. Dat Hewitt nu definitief bij Facebook vertrekt heeft dan ook geen consequenties voor de app.

Hewitt’s voormalige eenmansprojectje (de Facebook-app voor iPhone) draaide uit op misschien wel de meest gedownloade app aller tijden. Toch verliep de ontwikkeling niet altijd even vlot. Nadat Hewitt de ontwikkeling van de iPhone-app had overgedragen aan collega’s zou hij zich hebben toegelegd op de integratie van Facebook-functies in Android.

Hewitt legt op zijn blog nu uit dat zijn laatste werkdag bij Facebook is aangebroken. Normaal zou hij het management vervloeken bij het opzeggen van een baan, maar in het geval van Facebook kijkt Hewitt toch tevreden terug. De ontwikkelaar gaat zich toeleggen op HTML5-projecten, als zelfstandig ondernemer. Hij schrijft dat hij bezig gaat met de ontwikkeling van tools:

Tools voor schrijvers, ontwerpers, ontwikkelaars, wat je maar wil. Overal waar mensen computers gebruiken om hun ideeën in realiteit om te zetten, wil ik gaan helpen.

Dat klinkt nogal vaag, maar we zullen het ongetwijfeld in de toekomst gaan zien.

Zoals aangegeven: het opstappen van Joe Hewitt heeft géén gevolgen voor de Facebook-app, aangezien die al sinds november 2009 door andere Facebook-medewerkers wordt onderhouden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 mei 2011, 19:36
Categorie Apple
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.