Ontwikkelaar van Facebook-applicatie voor iPhone stapt op

Joe Hewitt, de man die vrijwel in z'n eentje de iPhone-applicatie voor de iPhone maakte en onderhield, stopt ermee. Hij draagt zijn project over aan een andere ontwikkelaar en gaat nieuwe uitdagingen zoeken.

joe hewittJoe Hewitt, ontwikkelaar van de Facebook-applicatie voor de iPhone, heeft laten weten dat hij stopt met het project. Hij draagt het project over aan een andere ontwikkelaar en gaat zelf een nieuwe klus zoeken. Joe Hewitt was tot nu toe vrijwel de enige persoon die zich met de applicatie bezighield. Hij gaf regelmatig commentaar op het goedkeuringsbeleid van Apple. Volgens hem kon het hele proces maar beter helemaal worden afgeschaft. Vanaf 2007 was Hewitt bezig met het toegankelijk maken van Facebook op de iPhone: eerst met een webapplicatie en sinds de zomer van 2008 ook in de vorm van een native applicatie. Eerder werkte Joe Hewitt mee aan de webbrowser Firefox en Firebug.


Hewitt kwam in dienst bij Facebook toen dit bedrijf Parakey overnam, een bedrijf dat een webbesturingssysteem had ontwikkeld. Het idee daarvan was, om met Parakey alles te doen wat je ook met een normaal desktopbesturingssysteem kan doen, zoals werken met e-mail, foto’s, video’ en agenda’s. Sindsdien is er weinig meer van gehoord. Het Wikipedia-artikel over Parakey houdt bij 2007 op. Het is te hopen dat Hewitt zijn laatste update nog afmaakt: voor Facebook 3.1 stonden onder andere push notificaties gepland.

Via: Twitter
Foto: CC Flickr, Eric&Long

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.