Traditionele iPhone in Macintosh design.

Zo had een traditionele iPhone eruit gezien in de stijl van de oude Macs

Een ontwerper heeft een design gemaakt van een Apple-telefoon die qua design hevig geïnspireerd is op de oude Macintosh en de iMac G3. Zou jij destijds een dergelijke telefoon in huis gehaald hebben?

We kennen de iPhone allemaal met het inmiddels bekende design, waarbij de voorkant voor het grootste gedeelte bestaat uit een scherm. Maar vóór die tijd zagen telefoons er heel anders uit, met bovenaan een schermpje en daaronder cijfer- en lettertoetsen. De ontwerper FuturePunk vroeg zich af hoe een Apple-telefoon met die filosofie in het design van de oude Macs eruit zou zien. Het resultaat voelt vooral heel erg retro aan.

iPhone als oude Macintosh

De oude Macintosh en iMac G3 zijn één van de bekendste computers uit Apple’s rijke geschiedenis. Voor die tijd waren ze revolutionair. Hetzelfde kan gezegd worden over de allereerste iPhone, die dankzij het vernieuwende ontwerp en bediening totaal verschillend was in vergelijking met andere telefoons. Maar wat als Apple gekozen had voor een meer traditionelere aanpak? De ontwerper van deze modellen laat het zien.

Traditionele iPhone in iMac G3-stijl.

Het resultaat zijn twee compacte telefoons met fysieke toetsen, een klein schermpje en een compacte plastic behuizing. Het is een stuk minder ambitieus dan de allereerste iPhone destijds was en het is natuurlijk ook maar de vraag of dit een succes geweest was. Desalniettemin is het grappig om te bedenken hoe de iPhone er ook uit had kunnen zien. De ontwerper heeft zelfs de reclames nagemaakt.

Mocht je zelf zo’n 3D-model van alle kanten willen bekijken, dan kan je via de site van de ontwerper een digitaal model aanschaffen. Wil je liever iets fysieks wat bijvoorbeeld op de iMac G3 lijkt, dan zijn er ook speciale iMac G3-hoesjes voor je iPhone, waarmee je je iPhone een retrosausje geeft.

Bekijk ook

Dit hoesje is geïnspireerd op de iMac G3

Denk je ook nog wel eens terug aan die felblauwe iMac van twintig jaar geleden, de iMac G3? Accessoiremaker Spigen heeft het design van deze kenmerkende iMac omgetoverd tot een hoesje voor de iPhone X.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iMac

De iMac is Apple's alles-in-één desktopcomputer. De iMac bestaat uit een scherm met een voet waarin de computer ingebouwd zit. De iMac is ideaal om thuis of op kantoor te gebruiken. Er zijn drie versies: 21,5-inch, 24-inch en 27-inch. De 24-inch iMac is het nieuwste 2021-model, met Apple Silicon M1-chip en gloednieuw design. De 27-inch iMac is vernieuwd in augustus 2020 en heeft een Intel Core i5- of i7-processor van de 10e generatie. Er zit standaard SSD opslag in. De 21,5-inch iMac heeft 7e generatie Intel-processor. Alles over de iMac, een Mac-desktop kopen en desktop Macs vergelijken lees je hier.

iMac
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.