Een iPad met Airmail op tafel.

Airmail stapt over naar maandelijks verdienmodel

De gewaardeerde mail-app Airmail is overgestapt naar een nieuw verdienmodel. In plaats van een eenmalige aanschaf, moet je nu maandelijks voor de app betalen als je alle functies wil gebruiken. Daarentegen zijn er een aantal functies gratis.

De laatste tijd zie je steeds vaker dat apps overstappen naar een nieuw verdienmodel waarbij gebruikers per maand moeten betalen om functies te kunnen gebruiken. Het grote voordeel voor ontwikkelaars is dat ze op deze manier een constante inkomstenbron hebben, zodat ze de app verder kunnen ontwikkelen. Het voordeel voor gebruikers is dat ze vaker nieuwe functies kunnen verwachten, hoewel dat in de praktijk niet altijd het geval is. Het nieuwste voorbeeld van een app die overgestapt is op dit verdienmodel is de populaire mail-app Airmail.

Airmail met nieuw verdienmodel

Sinds versie 1.8.25 is de app in de basis gratis te downloaden. Met de gratis versie kun je één mailaccount beheren, maar sommige functies zoals pushberichten ontbreken dan. Wil je van nieuwe mailtjes een notificatie ontvangen en wil je meerdere accounts gebruiken, dan ben je €2,99 per maand of €9,99 per jaar kwijt. Voorheen kostte de app eenmalig €5,49.

Airmail op Mac

Heb je eerder al eenmalig voor de app betaald, dan komt Airmail je tegemoet. Je kan dan vier maanden kosteloos van alle functies gebruikmaken, maar daarna moet je ook voor de extra mogelijkheden betalen. Dit nieuwe verdienmodel geldt momenteel alleen nog voor de iOS-versie, want de Mac-variant kost nog steeds eenmalig €29,99.

Gebruikers zijn niet blij met de verandering. Op de Reddit-pagina van Airmail wordt veel geklaagd over het nieuwe verdienmodel, omdat de basisfuncties nu achter een betaalmuur zitten. Onlangs brachten de makers van Airmail een nieuwe app uit, gemaakt Airmail Zero. Ook die is gratis te downloaden, maar voor alle functies heb je een betaald Premium-account nodig. Wij schreven eerder al een review van Airmail Zero.

Ben je nu op zoek naar een andere mail-app voor de iPhone en iPad? Check dan onze lijst met daarin de beste mail-apps.

Bekijk ook

Dit zijn de beste e-mailapps voor iPhone en iPad

Wat is de beste e-mail app op iPhone en iPad? Welke mailapp past het beste bij jou? We zetten de toppers op een rij en laten zien welke onze favorieten zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

40 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.