Reacties voor: Ontdekking: iPhone 3GS maakt foto voordat je op de sluiterknop drukt

De camera van de iPhone 3GS maakt foto's voordat je op de sluiterknop drukt, zo ontdekte een man die een foto van zijn hond wilde maken. De foto wordt een microseconde eerder gemaakt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 39 reacties

  1. Heb ik ook gemerkt ja, ook met een hond for what it’s worth 🙂

  2. Hmm ik zat te kijken hoe ik dit dan kan uitvogelen, maar er is gewoon sprake van een vertraging idd. Ik liet idd een stopwatch lopen ( http://www.online-stopwatch.com/ ) en op het scherm van de iphone loopt de teller achter op de “echte” stopwatch.

    edit:
    lang leve de lange werkdag, dan zou het juist andersom moeten zijn.
    als ik precies een foto maak op 10 sec staat er iedere keer 10.640 ofzo, dus lijkt niet te kloppen.

    niet dat het verder boeiend is 😀

  3. Ja zoiets dacht ik ook al. Soms dacht ik oh jammer hij bewoog. Maar dat komt door die animatie denk ik. Je denkt dat hij hem dan pas neemt. Maar hij is al genomen.

  4. Ja, of die man had gewoon al wel het scherm van z’n iPhone aangeraakt, dat ak natuurlijk ook gewoon 🙂

  5. Hij heeft gelijk.
    Ik merk het nu ook pas.

  6. Je spraak (commando’s?) voor Voice Control worden ook op de iPhone opgeslagen. Kwam die bestanden laatst tegen en kon mezelf gewoon horen praten.

    Niet dat dit veel met het onderwerp te maken heeft, maar wou het toch even kwijt. 😛

  7. het klopt, hier een voorbeeld:
    Ik heb net twee foto’s gemaakt, een op de 3GS de ander op de 3G, van de 3G wisten we al, dat als je de foto beweegt er enige glooiingen cq. bollingen in voor komen, bij de 3GS niet.
    Zie hier:

    3G: http://davewouters.com/foto3G.jpg
    3GS: http://davewouters.com/foto3GS.jpg

  8. Begrijp niet dat ze daar geen ruchtbaarheid aan hebben gegeven want op deze manier hebben ze dus het probleem van die “digitale vertraging” opgelost.

    Ga het eens goed uitproberen.

  9. Nou om fotos te maken hoef je geen Iphone 3GS te kopen. Jeetje mn samsung uit 1999 maakt nog betere fotos

  10. Zoiets heb ik ook al eens geconstateerd. Tijdens mijn vakantie heb ik geprobeerd foto’s vanuit een rijdende auto te maken. Dacht dat het niets zou worden, dat het een erg ‘bewogen foto’ zou worden enzo. Dit blijkt dus niet het geval te zijn, de foto’s zijn goed gelukt!

  11. Mij was het ook al opgevallen. Ik dacht dat de camera snel was maar dit verklaard een hoop.

  12. Wie maakt er met z’n 3GS met behulp van ‘n aantal spiegels even ‘n foto van het scherm van het toestel ? 🙂

  13. Zoiets had ik ook toen ik een foto wilde maken van mijn hond, hij keek weg dus ik dacht dat de foto mislukt was maar toen ik de foto bekeek keek hij gewoon in de camera! Top systeem voor dit soort foto’s!

  14. Het klopt. Als je in halfe seconden voordat je een foto maakt je hand voor de lens doet en dan pas op de foto knop drukt dan staat je hand er niet op, terwijl je hand wel degelijk een hand op je scherm ziet voordat je de foto maakt maar niet op de foto zelf.
    Volgens mij filmt je iPhone gewoon alles en maakt dan een soort ‘screenshot’ van het filmpje zodra je op de fotoknop klikt. Deze ‘screenshot’ wordt alleen wel van een halfe sec. eerder genomen.

  15. mja, dit leek me toch al wel bekend..
    richt je iphone maar eens op je tv (die aan staat), dan zal je een vertraagd beeld zien. 🙂

  16. er zijn ook programmaas die al een foto maken als je het scherm op een andere plek dan de sluiterknop aanraakt, misschien heeft ie dat er op en is ie het vergeten ;-).

  17. @Koen Visser:
    Maar het gaat er juist om dat de foto EERDER is genomen dan je op het knopje drukt… (gevalletje lezen, het staat er duidelijk)

  18. Ja, ik heb vandeweek m’n dochter op de schommel gefotografeerd. Daar viel me ook al op dat hij daar ook een zeer scherpe foto van maakt en het leek inderdaad wel of het resultaat uiteindelijk een opnamen was van een fractie van seconde eerder.

  19. Eigenlijk wel geniaal.

    De Iphone maakt dus de foto op het moment dat je denkt dat hij goed is. Want daarna druk je pas op de knop wat vaak ervoor zorgt dat je beweegt en de foto wazig wordt, door de vertraging neem je eigenlijk in veel gevallen de perfecte foto zoals je hem wilde.

  20. Ja hier ook even met de stopwatch geprobeerd en soms zijn de foto’s eerder gemaakt dan dat je daadwerkelijk klikt.

  21. Mijn 3G doet dat ook hoor.
    Ik dacht ook weleens dat de foto te laat was, maar ik heb steeds de foto van het moment dat ik wil.

  22. Dit klopt, ik dacht dat de camera juist de snelheid van het licht voor een korte tijd vertraagt. Ik dacht juist dat dit 1 van de speciale features van de nieuwe iPhone was.

    Ik vind het in ieder geval wel fijn, want bijvoorbeeld een keer in de auto wou ik net een mooie foto maken en je raad het al: een hobbel, ik dacht dat ik te laat drukte maar de foto zag er gewoon goed uit. Maar volgens mij hoort het gewoon zo, en ik vind het fijn 🙂

  23. Ook in dit geval wil Apple het voor ons bepalen!!! &^%*&^%$

  24. Volgens mij hangt dit ook samen met de status van je iPhone.. heb je hem al lang onafgesloten standby staan, heb je veel apps gebruikt en is er nog veel geheugen vrij?

    Ik kan me voorstellen dat het sluitereffect van de camera app ook ingeladen moet worden net als een scherm waardoor het bij krap geheugen langer duurt; immers, als een iPhone weinig geheugen heeft moet je app alles weggooien wat niet gebruikt wordt of in beeld is..

    Ik zou er niet te hard op rekenen iig want zoals ze in America zeggen: your mileage may vary 😉

  25. Origineel geplaatst door Pieter
    Ook in dit geval wil Apple het voor ons bepalen!!! &^%*&^%$

    Ik vind het handig. Volgens mij is het ook origineel bedoeld tegen trillen, dat als je op een object richt en het na een tijdje stil hebt (en als je daarna weer beweegt) het toch een mooie ‘stilstaande’ foto kan worden.

    I love this!

  26. Ik heb het al vaker megemaakt. Ik vond het ook al zo appart dat sommige foto’s zo duidelijk waren terwijl ik de iPhone bewoog! Superieure technologie, het word steeds beter!

  27. Het gebeurt alleen als je je iPhone laat focussen, dan snel beweegt en nadat je net begonnen bent met bewegen de knop indrukken. Je kan dan zoveel bewegen als je wilt, als je maar vlak na dat je bent begonnen op de knop hebt gedrukt.

    Kennelijk onthoudt hij toch een scherp “stilbeeld” als de daadwerkelijke foto bewogen is. Leuke techniek.

  28. Zou het dan niet zo kunnen zijn dat op het moment dat je het knopje indrukt en de animatie komt, de iphone zich bezig gaat houden met het OPSLAAN van de foto? Dat de animatie een manier is om het sneller te laten lijken?

  29. ene kant is dit handig maar stel je wilt een actie foto maken is dit weer niet fijn tis maar hoe je het bekijkt

  30. Het idee is simpel: de iPhone slaat het LAATSTE scherpe beeld op zodra je op afdrukken drukt. Hierdoor krijg je per definitie betere beelden, zonder een betere lens.

  31. @Roger:

    Toch wel, op het moment dat jij de actiefoto wilt maken, druk je pas daarna op de knop.

    Ofniet?

  32. Origineel geplaatst door D
    @Koen Visser:
    Maar het gaat er juist om dat de foto EERDER is genomen dan je op het knopje drukt… (gevalletje lezen, het staat er duidelijk)

    daar geloof ik dus niks van, hij heeft geen bewijs hiervan.

    het werkt namelijk zo… je hebt een vertraagt beeld, je drukt op de knop en net daarvoor springt je hond weg.. maar omdat je een vertraagd beeld is bij het moment dat je de knop indrukt nog het beeld van 0,5seconden ervoor, wanneer de hond dus nog lag.

    (gevalletje van nog iets beter lezen en logisch denken)

  33. Volgens mij lag meer de eigenaar van de iphone te slapen en weet hij niet meer waneer die de foto heeft gemaakt.

  34. Als de camera 30 frames per seconde kan filmen zou de sluitertijd 1/30 seconde zijn. Ik weet niet precies wat de framerate van de 3GS is, maar deze is vast beter dan van de 3G.

  35. Dit heb ik ook al gemerkt. Ä°k maakte een foto van iemand die zijn ogen ging sluiten dus ik dacht dat die persoon met zijn ogen dicht op de foto stond maar dat was niet het geval.

  36. Origineel geplaatst door Tom
    Volgens mij filmt je iPhone gewoon alles en maakt dan een soort ’screenshot’ van het filmpje zodra je op de fotoknop klikt. Deze ’screenshot’ wordt alleen wel van een halfe sec. eerder genomen.

    Klopt volgens mij helemaal…. de sluitertijd-animatie geeft een vertekend beeld. En maskeert de tijd voor het opslaan.
    Ik denk ook dat de camera een cache aan beelden bijhoudt en bij klikken t laatste beeld vastgelegd wordt…

  37. Niet echt een ontdekking dit. Dit geld ook voor de iPhone 3G en 2G modellen. Meerdere camera telefoons leggen het fragment vast voordat een animatie of geluid wordt afgespeeld.

  38. Ja, klopt, bij die online stopwatch, kan je zien dat je iphone scherm achterloopt, maar dat als je op de sluiterknop drukt, dat wat je dan ziet niet de foto is, maar iets meer als 1/10 van een seconde later, hij gebruikt dus een eerdere foto.

    Bij mijn iphone is het 131-133 duizendste van een seconde eerder, meer dan een tiende van een seconde eerder maakt hij dus een foto.

  39. Misschien lees ik jullie reacties niet 100%, maar ik zie niemand vermelden zoals ik veel foto’s maak: ik houd mijn rechter wijsvinger op de sluiterknop, tik zo nodig met een linker vinger op het scherm om een eigen keuze te maken van welk deel ik belichting/scherpte wil, laat de ontspanknop pas los als ik de foto gemaakt wil hebben. Die is dan binnen 1/100 seconde of zoiets gemaakt. Zo heb je ook minder kans dat je de camera beweegt als je afdrukt door aan te tippen.
    Als je te lang vast houdt, verloopt je optie. Als je toch niet wilt afdrukken, schuif je je rechter wijsvinger naar het scherm en er wordt niet afgedrukt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.