Microsoft belooft iPhone-ontwikkelaars een emmer met geld

Volgens een iPhone-ontwikkelaar heeft hij een "emmer met geld" aangeboden gekregen door Microsoft, om software voor de Zune HD te gaan ontwikkelen. Hij vermoedt dat meer iPhone-ontwikkelaars zijn benaderd.

zune hdEen ontwikkelaar beweert dat Microsoft hem een “emmer met geld” in het vooruitzicht heeft gesteld wanneer hij applicaties voor de Microsoft Zune HD gaat ontwikkelen. Het gaat om een ontwikkelaar van een populaire Twitter-client voor de iPhone. Deze ontwikkelaar bedankte voor het aanbod, maar vermoedt dat Microsoft nog wel meer iPhone-ontwikkelaars heeft benaderd.

Het is moeilijk te bepalen of iemand hier nu bewust Microsoft probeert zwart te maken, of dat er werkelijk een jacht op ontwikkelaars is geopend. Microsoft concurreert met de Zune HD rechtstreeks met de iPod touch. Deze week werden de prijzen van de Zune HD bekend: in het voorraadsysteem van winkelketen Best Buy staat dat de 16GB Zune voor $220 en de 32GB Zune voor $290 te koop zal zijn.

De ontwikkelaar van de Twitter-applicatie kreeg het aanbod van Microsoft al een paar maanden geleden. Omdat hij het aanbod afsloeg bleef hij ook verstoken van verdere details over het besturingssysteem van de Zune en een SDK voor ontwikkelaars. De SDK voor de iPod touch is door iedereen vrij te downloaden. Microsoft heeft voor de Zune HD nog geen publieke SDK beschikbaar gesteld. Over de compatibiliteit met Windows Mobile is daardoor ook nog niets bekend.

Sony is volgens de website iLounge ook bezig met het ronselen van iPhone-ontwikkelaars. Ze moeten titels gaan ontwikkelen voor de nieuwe PlayStation Network STore. De games zijn bedoeld voor de PSPgo, Sony’s toekomstige gamessysteem. De titels zullen 1, 2 en 5 euro kosten en daarmee dicht in de buurt komen van de huidige lage prijzen in de App Store.

Meer info: Daring Fireball en iLounge

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 augustus 2009, 16:10
Categorie Apps
Onderwerpen ontwikkelaars, zune

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.