Ontdekking: iPhone 3GS maakt foto voordat je op de sluiterknop drukt

De camera van de iPhone 3GS maakt foto's voordat je op de sluiterknop drukt, zo ontdekte een man die een foto van zijn hond wilde maken. De foto wordt een microseconde eerder gemaakt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

slapende hondBlogger Adam Lisagor heeft een interessante ontdekking gedaan: de camera van de iPhone 3GS maakt foto’s voordat je op de sluiterknop drukt. Adam wilde een foto maken van zijn hond, die op de bank lag te slapen. Terwijl Adam op de sluiterknop drukte werd de hond wakker en sprong van de bank. In de meeste gevallen is je foto dan mislukt, omdat een telefooncamera even tijd nodig heeft om de foto te maken. De iPhone laat bij het maken ook nog een tijdrovende animatie met sluitereffect zien. Adam dacht dat de hond als een mistige vlek op de foto zou staan, maar dat bleek niet het geval: de hond bleek op de foto nog gewoon te slapen.

Een mogelijke verklaring? Misschien begint de Camera-applicatie bij het opstarten niet alleen de beelden via het scherm te streamen, maar slaat de beelden ook in een cachegeheugen op.

Adam schrijft:

In essence, the iPhone is constantly storing the picture you want before you even take it.

Verder wijst Adam erop dat Panasonic ooit een HD-camera uitbracht (de HVX200) die ook bij een druk op de opnameknop de gebeurtenissen van 3 seconden geleden al in een geheugenbuffer had staan.

Natuurlijk hebben we het zelf ook even geprobeerd met een iPhone 3GS, maar het effect is niet duidelijk meetbaar. Het gaat echt om microseconden. Het beste is het effect te meten als je een foto van een stopwatch maakt, of wanneer je op het moment dat je op de sluiterknop drukt de iPhone snel beweegt. Als het goed is heb je dan nog steeds een scherpe foto.

Heb je ook iets gemerkt van dit effect? We zijn benieuwd!

Via: Lonely Sandwich
Foto: CC Flickr Lonelysandwich

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 augustus 2009, 23:49
Categorieën Achtergrond, Apps
Onderwerpen camera, fotografie, iPhone 3G

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.