Onscherpe Street View-afbeeldingen toch zichtbaar op iPhone

Google Street View toont in Duitsland ook huizen van mensen die hadden aangegeven, onherkenbaar in beeld te willen zijn. Op de iPhone en iPad zijn alle beelden niet-vervaagd te zien.

google street viewGoogle blijkt een fout te hebben gemaakt bij het weergeven van Google Street View-afbeeldingen in Duitsland. Straten en huizen die op verzoek van gebruikers onscherp waren gemaakt, kwamen op de iPhone en iPad toch haarscherp in beeld. Google had afspraken met de Duitse DPA gemaakt dat bepaalde huizen onherkenbaar in beeld gebracht zouden worden. Eerder waren er al bezwaren geuit tegen het in kaart brengen van de Duitse steden met behulp van Street View. In Duitsland is relatief veel aandacht voor privacybezwaren; de Duitsers konden daarom vooraf al aangeven, dat ze hun huis niet-herkenbaar op de foto wilden hebben. Google zou dan zorgen voor digitale vervaging.

DPA eiste van Google dat zij de ruwe beelden vernietigden, maar Google was van mening dat het niet nodig was, omdat het systeem van vervaging waterdicht zou zijn. Dat blijkt nu niet het geval: DPA concludeert dat het ruwe materiaal nog gewoon aanwezig is. Het probleem beperkt zich tot vijf Duitse steden, waarvan de afgelopen week de eerste beelden in Google Streetview verschenen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 november 2010, 16:59
Categorieën Achtergrond, Apple
Onderwerpen duitsland, google, privacy

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.