iPad-app voor belastingaangifte op 1 maart te downloaden

De Belastingdienst komt 1 maart met een app voor de belastingaangifte. Het gaat om een proef die beperkt is te downloaden.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Belastingdienst belastingaangifte iPhone iPad appDe Belastingdienst geeft op 1 maart een tablet-app voor de iPad en Android vrij voor het invullen van de belastingaangifte. Het gaat om een proef. De applicatie zal slechts 200.000 keer te downloaden zijn, voordat hij weer inactief wordt. De app is voorlopig alleen geschikt voor een eenvoudige aangifte, die volledig vooraf is ingevuld met bijvoorbeeld informatie van de werkgever. In de app kan je niks wijzigen of aanvullen.


Dat maakt de Belastingdienst bekend in een nieuwsbericht. November 2013 werd al bekend dat de Belastingdienst dit jaar met een applicatie voor de belastingaangifte zou komen. Toen vermeldde staatssecretaris Frans Weekers van Financiën nog dat je waarschijnlijk niét de aangifte over 2013 zou kunnen invullen in de app. Persvoorlichter van de Belastingdienst Adriaan Ros zegt tegen iPadclub dat dat juist wel de bedoeling is.

“Het gaat alleen om aangiftes die al volledig zijn ingevuld, en dan ook nog meest eenvoudige. Voor aftrekposten of een eigen woning kan je er bijvoorbeeld nog niet in terecht. We beginnen hiermee en breiden het langzaam uit.”

Dat de proef op de iPad en Android-tablets wordt uitgevoerd en niet op telefoons, kan Ros ook toelichten:

“Op de tablet is het makkelijker leesbaar. Tablets hebben natuurlijk ook een groter scherm. We hebben gebruikerstests uitgevoerd en het kleinere scherm staat verder af van de belastingaangifte op de computer. Het is een proef die we eerst gaan evalueren.”

De kans dat je zelf in aanmerking komt voor een eenvoudige, vooraf ingevulde aangifte is aanzienlijk. De belastingdienst zegt 2 miljoen aangiftes vooraf te kunnen invullen. Vier miljoen zijn al gedeeltelijk ingevuld.

Downloaden: Mijn Aangifte (gratis, iPad, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

36 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.