Hangouts iPhone app

Google Hangouts krijgt video’s versturen en iPad-ondersteuning

Google Hangouts is er na de iPhone nu ook voor de iPad. Je kan korte video's en bewegende stickers versturen, maar stap niet zomaar over.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

2 AG Hangouts iPhone appGoogle’s chat app Hangouts is voorzien van een grote update die het uiterlijk van de applicatie beter afstemt op iOS 7. Ook is Google Hangouts volledig geoptimaliseerd voor de iPad, zodat je ook op Apple’s tablet kan chatten, groepschatten en videobellen. En: korte video’s versturen. In navolging van Skype kan je nu ook in Google Hangouts korte videoberichten versturen naar anderen.

De app hanteert een limiet van tien seconden voor de video’s die je kan versturen. Een video maken werkt op dezelfde manier als een foto. In een persoonlijke of groepschat druk je op de paperclip en dan de foto om een foto te schieten. Nieuw is daar dat je de knop ingedrukt kan houden om een video op te nemen – en die mag dus maximaal tien seconden lang zijn.

Behalve met video’s kan je ook geanimeerde stickers versturen om te laten zien hoe je je voelt. Daarnaast kan je ook je locatie aan anderen op de kaart laten zien, een functie al lang beschikbaar was in WhatsApp en andere chat apps. Leuk is dat je nu centraal bovenaan je contactenlijst op je profielfoto kan drukken om snel een status te delen, je instellingen te benaderen en meldingen te beheren. Ook verbind je er snel een ander account met de app. Opvallend is wel dat Hangouts niet je standaard Google+-profielfoto overneemt op die plek.

Google Hangouts chat overzicht Google Hangouts profiel account

Op de iPad is Google Hangouts min of meer een gerekte versie van de iPhone-app. Chats met berichten nemen bijvoorbeeld het hele scherm in en worden gekenmerkt door veel ruimte ertussen. De iPad-versie leent zich natuurlijk wel goed voor videogesprekken. De app gebruikt daarbij de bekende picture-in-picture weergave van alle deelnemers aan het videogesprek, en op het grotere iPad-scherm zie je gewoon iets meer dan op de iPhone.

Google Hangouts en privacy

Google Hangouts iPadSinds de overname van WhatsApp door Facebook vorige week, zijn de veilig beschouwde chat apps Telegram en Threema erg in trek. Als je bij WhatsApp weg wilt omdat het privacybeleid van Facebook je niet aanstaat, loont het om even goed naar het privacybeleid van Google Hangouts te kijken voordat je hierop overstapt.

Rectificatie: aanvankelijk stond in dit artikel dat Google Hangouts alles mag opslaan, opnemen, kopiëren en analyseren wat wordt gemeld in Hangouts. Dat geldt echter alleen voor Hangouts On Air: publieke videoconferenties die worden gefaciliteerd door Google Hangouts. We nemen terug dat Hangouts mogelijk de meest privacybedreigende chat app is. Excuses voor die harde stellingname. Hieronder lees je de belangrijkste algemene privacyrichtlijnen van Hangouts, zoals we die ook opnemen in ons overzicht van chat apps en hun verdienmodellen en privacy.

Google Hangouts maakt onderdeel uit van het totale privacybeleid van Google, waarin vermeld staat dat Google je gebruik van Googles diensten verwerkt om je gericht advertenties te kunnen aanbieden. Alleen niet-persoonlijke gegevens wordt gedeeld met adverteerders en bedrijven. Gevoelige onderwerpen als vertrouwelijke medische gegevens, ras of etnische afkomst, politieke of religieuze overtuiging of seksualiteit worden ook niet gedeeld zonder je toestemming. Je kan je chathistorie in Hangouts zelf verwijderen. Over de termijn waarop berichten worden opgeslagen op de servers van Google, wordt niet gerept. De servers van Google staan onder andere in de Verenigde Staten, wat betekent dat de Amerikaanse overheid informatie kan inzien. Hier lees je het volledige privacybeleid.

Downloaden: Hangouts (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 23:09
Onderwerpen google, gratis sms'en, hangouts

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.