Officieel: Apple Store Haarlem op 7 december om 9 uur open

De Apple Store in Haarlem zal op zaterdag 7 december 2013 om 9 uur de deuren openen. Dit heeft Apple bekendgemaakt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Grote opening Apple Store HaarlemApple zal op zaterdag 7 december om 9 uur de deuren van de Apple Store in Haarlem openen. Dit heeft Apple zojuist bekendgemaakt. Het zit er dik in dat Apple groots zal uitpakken bij dit openingsevenement: dit is de tweede Apple Store in Nederland en Apple spreekt zelf van een “feestelijke opening”. Toen in 2012 de eerste Apple Store in Amsterdam werd geopend, stonden er lange rijen mensen te wachten. De eerste bezoekers kregen een gratis t-shirt mee naar huis.

Dat zal ook bij de opening in Haarlem het geval zijn. Inmiddels heeft Apple in een e-mail aan klanten bekendgemaakt dat er een feestelijke opening aan zit te komen. De eerste 1000 klanten krijgen speciaal voor deze gelegenheid een gratis t-shirt mee naar huis. Het is niet verplicht om iets te kopen als je zo’n t-shirt wilt bemachtigen.

Apple Store Haarlem

De Apple Store in Haarlem zal net als de winkel in Amsterdam workshops en 1-op-1 sessies aanbieden en via de Genius Bar support bieden aan klanten. De eerste workshops staan al ingepland voor aankomende zaterdag. Dan kun je om 15:00 uur terecht voor een workshop over speelgoed en games voor iOS en om 16:30 uur voor een beginnersworkshop om je iPhone te leren kennen. Op zondag besteedt Apple om 14:00 uur specifiek aandacht aan apps op het gebied van gezondheid en fitness. Een compleet overzicht van alle workshops (en de mogelijkheid om daarvoor te reserveren) vind je op de retailpagina van de Apple Store Haarlem.

apple-store-haarlem-spyshot2

Met de onthulling van de openingsdatum komt er ook een einde aan de lange geruchtenstroom over de Haarlemse Apple Store. Bronnen vertelden eerder al aan iCulture dat de Apple Store in Haarlem nog voor de kerst zou worden geopend. We wisten ook al de eerste foto’s van het interieur te bemachtigen. Naast Apple Store Haarlem is er nog een andere locatie die we strak in de gaten zullen houden: in de Passage in Den Haag is Apple druk bezig met een verbouwing om in de toekomst Apple Store Den Haag te kunnen openen. Het personeel wordt al sinds begin dit jaar geworven.

Apple Premium Resellers

Mail over Apple Store HaarlemDe Haarlemse Apple Store is de tweede eigen winkel van Apple. Nederland telt echter al langere tijd Apple Premium Resellers (APR’s) zoals iCentre, Amac, Xando en iVizi. Deze winkels staan niet in het beheer van Apple, maar hebben strakke afspraken om de producten van Apple te mogen verkopen. Met de komst van Apple Stores moeten zij opeens met Apple concurreren. Apple trekt hierbij eigen winkels af en toe voor. Zo zijn nieuwe iPhones vaak vanaf dag één in de Apple Store te vinden, maar niet bij resellers. iCentre overwoog Haarlem te verlaten toen bekend werd dat er een Apple Store naar Haarlem zou komen.

APR’s bevinden zich in heel Nederland. Apple lijkt bij de bouw van de Apple Stores de voorkeur te geven aan de Randstad. Bij Haarlem en Den Haag kan daarbij meespelen, dat er in de omgeving veel plaatsen met een vermogende bevolking aanwezig zijn, zoals Bloemendaal, Heemstede en Wassenaar. Bovendien kon Apple personeel vanuit Amsterdam gemakkelijk overplaatsen naar Haarlem, zodat meteen een vliegende start met ervaren personeel kon worden gemaakt. Dit is ook wat er in de praktijk is gebeurd: voormalige Apple-medewerkers van het Leidseplein gaan vanaf zaterdag in Haarlem aan de slag. In plaatsen buiten de Randstad kun je gewoon bij een rebelleer of een online Apple Store terecht.

Meer over Apple Store Haarlem

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 december 2013, 15:50
Categorie Apple
Onderwerpen apple store, apple store haarlem

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.