Post Plaza Gent

Gerucht: ‘Eerste Belgische Apple Store in Post Plaza Gent’

De eerste Belgische Apple Store zal in het Post Plaza in Gent zijn deuren openen, aldus bronnen van Het Laatste Nieuws.

Post Plaza GentApple wil in winkelcentrum Post Plaza in Gent een officiële Apple Store openen. Dit schrijft de Belgische krant Het Laatste Nieuws. De krant baseert zich hierbij op verder niet aangehaalde bronnen. Projectontwikkelaar Ignace De Paepe, betrokken bij winkels in Post Plaza, spreekt over lopende onderhandelingen. Hij kan verder niet bevestigen of er al afspraken zijn gemaakt met Apple. De Apple Store in Gent zou de eerste officiële Apple-winkel in België zijn. Afgelopen jaar waren er geruchten over een Gentse Apple Store in 2013, maar later werd gesteld dat dit simpelweg niet haalbaar was.

Het Post Plaza in Gent is gevestigd aan de Korenmarkt. De locatie is zo’n 300 meter verwijderd van de Veldstraat, waar Apple zich volgens eerdere geruchten ging vestigen. Post Plaza bevat op het moment nog amper winkels, maar de komst van de Apple Store brengt hier verandering in. Een Albert Heijn zou zich ook op de locatie vestigen.

Post Plaza Gent kaart

Wanneer de Belgische Apple Store zijn deuren zal openen is niet verteld. De Paepe stelt dat er nog geen contracten zijn getekend, wat betekent dat de onderhandelingen zich nog in een vrij vroege fase bevinden.

Hoewel Nederland vanaf aanstaande zaterdag een tweede Apple Store telt, zijn de officiële winkels nog nergens in België te vinden. Het Laatste Nieuws schreef onlangs ook dat Belgische pers niet door Apple te woord wordt gestaan, omdat het land een lagere prioriteit heeft. Wel zijn er de nodige resellers die nauwe afspraken met Apple hebben gemaakt, zodat ze Apple-producten mogen verkopen. Zo kun je in Gent terecht bij Switch. Apple gaat met de Apple Store de concurrentie aan met deze resellers. In Haarlam was dat voor iCentre reden genoeg om een vertrek uit de stad te overwegen.

Tipgever: Belgiumiphone

HLN Apple Store Belgie

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 december 2013, 11:27
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp apple store

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.