apple-store-brussel-19-september-lichter

Officieel: Apple Store Brussel gaat op 19 september open

De Apple Store Brussel gaat op 19 september 2015 open. Dat heeft Apple officieel bekendgemaakt op de omheining van de nieuwe winkel.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Het is eindelijk officieel! De Apple Store Brussel opent op 19 september z’n deuren, zoals we eerder al schreven. Op de omheining rondom de winkel is de datum sinds vanochtend definitief gemaakt. Het wordt de eerste Apple Store van België.


kunstwerken-apple-store-brussel

Dat de Apple Store Brussel op 19 september al wordt geopend kan handig zijn voor Belgische Apple-fans: het betekent namelijk dat ze de eerstvolgende lancering van een nieuwe iPhone in eigen land kunnen meemaken. De iPhone 6s komt volgens de geruchten in de loop van oktober naar België.

Creativiteit van lokale kunstenaars
Apple Store BrusselOp de schutting is de tekst ‘Creativiteit. Wordt vervolgd…” aangebracht. Zoals we van Apple gewend zijn, hebben ze de aankondiging aangepast aan de lokale situatie. Ze hebben daarom Belgische kunstenaars gevraagd om de grafische versieringen op de schutting te maken. Daarbij sluiten ze aan op de reputatie van België als land van de strips. Die worden van oudsher met inkt op papier gedrukt, maar vandaag de dag kan dat natuurlijk ook op een iPhone of iPad.

brussel-apple-store-in-appUpdate 1: Brussel wordt nu ook genoemd in de Apple Store-app! (via @bumba86)

Update 2: En ook op de website van Apple kun je nu informatie over Apple Store Brussel vinden.

apple-store-brussel-19-september-lichter

De afgelopen dagen waren er al flink wat nieuwe ontwikkelingen rondom het pand aan de Gulden Vlieslaan (Toison d’Or) in Brussel. Apple verving de houten schutting, plaatste de laatste glaspanelen en bevestigde het Apple-logo aan de gevel. Daarmee werd alle twijfel of er nu wel of niet een Apple Store zou worden gevestigd, definitief weggenomen. Met 1500 vierkante meter winkeloppervlak wordt Apple Store Brussel een van de grotere winkels.

Onderstaande foto werd afgelopen juli gemaakt:

Apple Store Brussel binnenkant 3

Nog meer Belgische Apple Stores

Nu de kogel door de kerk is, zitten we alweer uit te kijken naar een mogelijk volgende locatie voor de tweede Belgische Apple Store. Er wordt gesproken over de steden Gent, Antwerpen en Luik. In Nederland is het in de tussentijd vrij rustig: soms steken weer geruchten over een Apple Store Utrecht de kop op, maar daadwerkelijke bewijzen zijn er nog steeds niet. Apple probeert ondertussen de speurneuzen de pas af te snijden, door in vacatureteksten steeds vaker als locatie ‘Diverse’ op te nemen.

Via: @alexcolleau

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 september 2015, 13:36
Categorie Apple
Onderwerpen apple store, brussel
13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.