Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts
Fusion-Guitar

Fusion Guitar: gitaar met ingebouwde versterker, speakers en iPhone-dock

Wil je jouw elektrische gitaarkunsten dolgraag in de buitenlucht ten gehore brengen, maar zie je het niet zitten om je versterker en effectenpaneel mee te sjouwen? Dan moet je de Fusion Guitar eens bekijken, een gitaar waar alles ingebouwd zit, inclusief een dock voor je iPhone.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Fusion-Guitar-iPhone
Een elektrische gitaar is dankzij de versterker en pedalen niet het meest draagbare muziekinstrument. De Fusion Guitar wil deze ongemakken oplossen, door twee speakers, een versterker en een dock voor je iPhone in de behuizing van een elektrische gitaar te verwerken. Je kunt je gitaar dan overal mee naartoe nemen.


De Fusion Guitar ziet er door de dikke randen aan weerszijden van het instrument wat gek uit, maar is verrassend compact als je weet wat er allemaal in schuilgaat.

Bekijk ook

Jamstik+: vernieuwde gitaar met iPhone-koppeling

Jamstik+ is een vernieuwde gitaar met iPhone-koppeling, waarmee je gitaar leert spelen op een compact instrument. Via Kickstarter te bestellen.

Fusion Guitar: alles-in-een

Ontwerper David Auld heeft zijn best gedaan om alle randapparatuur in de gitaar te verwerken. Zo zitten er twee speakers in van 30 Watt, een versterker van 20 watt, een mid-range treble driver en twee vervangbare pickups. Om het technisch wonder af te ronden zit er in de bovenkant een dock voor je iPhone, waar je tijdens het spelen makkelijk bij kunt.

Fusion-Guitar

Je iPhone fungeert op dat moment als het effectenpaneel, waarmee je ook verbinding kunt maken met een voetpedaal via Bluetooth. Je kunt gewoon je favoriete muziekapp zoals GarageBand gebruiken om de Fusion Guitar te bedienen. Om ervoor te zorgen dat je niemand lastigvalt met je solo’s, is er ook een poort aanwezig voor je koptelefoon. Daarnaast kun je een microfoon inpluggen.

Twaalf uur lang spelen
De 3.200 mAh batterij houdt het twaalf uur lang vol bij normaal gebruik, al verbruikt de Fusion Guitar meer stroom als je de volumeknop ver open draait. Naast de high-tech snufjes heeft Auld er ook voor gezorgd dat het vervangen van je snaren een stuk gemakkelijker gaat dan je gewend bent van een elektrische gitaar. Je gitaar stem je vervolgens gemakkelijk met je favoriete stem-app op je iPhone.

https://www.youtube.com/watch?v=y9UO8QXjbok

De bedenkers van de Fusion Guitar zijn druk bezig om genoeg geld in te zamelen op Indiegogo. Het instrument ondersteunt iPhones vanaf de iPhone 5, al wordt de iPhone 6 Plus niet genoemd. Ook de vijfde generatie iPod touch kun je in de bovenkant van de gitaar pluggen. De zesde generatie iPod touch wordt pas vanaf volgend jaar ondersteund.

Fusion Guitar is een hit op Indiegogo

Met nog 27 dagen te gaan is het streefbedrag van $35.000 al bijna behaald. Vanaf $399 (€358,50) kun je jouw eigen exemplaar bestellen. Na afloop van de crowdfundingcampagne moet de Fusion Guitar $799 gaan kosten.

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.