Oaxis Wellness Suite

Oaxis Wellness Suite houdt bij hoeveel je weegt, drinkt en beweegt

Hoeveel beweeg, drink en weeg je eigenlijk? Dat kon je al meten met verschillende apps en accessoires, maar Oaxis wil de drie combineren.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Oaxis Wellness SuiteHeb je de iPhone en de juiste accessoires op zak? Dan kun je tijdens het sporten verrassend veel over jezelf bijhouden. Zo weet je precies hoeveel calorieën je verbrandt, wat voor afstand je aflegt, hoeveel je hebt gedronken en hoe je gewicht de afgelopen maand is veranderd. Allemaal nuttige informatie, maar meestal verzamel je deze gegevens in allemaal losse apps van verschillende fabrikanten. Dat maakt het Aziatische Oaxis zo interessant. Dit bedrijf maakt een pakket met al deze accessoires, die allemaal met één app communiceren.

De Oaxis Wellness Suite bestaat uit drie accessoires: een Bluetooth-weegschaal, een armband die bijhoudt wat je op een dag doet en een waterfles die bijhoudt hoeveel je op een dag drinkt. Deze fles meet ook de temperatuur van het water. Alle informatie van de apparaten wordt naar één iPhone-app gebruikt, die vervolgens op maat gemaakt advies zal bieden. Je krijgt bijvoorbeeld te zien hoeveel je op een dag moet drinken, op basis van dagelijkse gemiddelden en hoeveel je hebt gesport.

Er zijn twee versies van de Oaxis fitnessband. Beide banden meten hoeveel je op een dag hebt bewogen, maar de O2-band bevat ook een hartslagsensor. Door je hartslag te meten, wil deze band helpen om je ademhaling te verbeteren. Bij een hoge hartslag is goed ademen namelijk belangrijk. De Ji Cheng-fitnessband is ontworpen in samenwerking met de gelijknamige modeontwerper uit Shanghai.

Je kunt de weegschaal, fitnessband en waterfles samen bestellen voor 144 dollar. Dit doe je door geld te doneren op crowdfundwebsite Pozible, waar Oaxis het beoogde streefbedrag al binnen heeft. Wil je liever één van de drie? Dan kun je de accessoires ook los van elkaar bestellen bij het project.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 juli 2015, 18:14
Categorie Accessoires
Onderwerpen gezondheid, quantified self, sport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.