Nuevasync: iPhone synchroniseren met je Google-account

NuevaSync is een dienst die je gratis de mogelijkheid geeft om afspraken en contactpersonen 'over the air' met je Google-account te synchroniseren.
Ramy Mobarak - · Laatst bijgewerkt:

NuevaSync bied je de mogelijkheid om afspraken en contactpersonen uit je Google-account over the air met je iPhone te synchroniseren. Dit wil zeggen dat wanneer jij in Google Calendar een afspraak aanmaakt, wijzigt of verwijdert, dit ook meteen in de Kalender-applicatie op je iPhone gebeurt. Natuurlijk geldt dit ook andersom: wanneer je bijvoorbeeld een contactpersoon op je iPhone verwijderd, zal deze ook uit je Google-account verdwijnen. De dienst is daarmee vergelijkbaar met MobileMe. Om NuevaSync te gebruiken is alleen een NuevaSync-account nodig. Er hoeft geen extra software op de pc, Mac of iPhone te worden geïnstalleerd.

Na je aanmelding bij NuevaSync kun je je account instellen. In je account heb je vier opties: Calendar, Contacts, Email en Tasks. De laatste twee worden helaas nog niet ondersteund. Wanneer je op Calendar of Contacts klikt, kun je Google selecteren. Hierna wordt je doorgestuurd naar een Google-pagina om NuevaSync toestemming te verlenen om in jouw account te kijken.

Om het vervolgens op je iPhone aan de praat te krijgen, voeg je een nieuw e-mailaccount toe. Selecteer hierbij Microsoft Exchange en vul als gebruikersnaam en wachtwoord jouw NuevaSync-gegevens in. Bij e-mailadres gebruik je natuurlijk het e-mailadres die je ook bij NuevaSync gebruikt.
Als server gebruik je ‘www.nuevasync.com’. Op de pagina die je hierna te zien krijgt, schakel je ‘e-mail’ uit.

Voor NuevaSync moet je uiteraard wel firmware 2.0 of hoger hebben op je iPhone.

Via: IanFernando.com

Met dank aan Mark, Madmocro en Preformer!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 augustus 2008, 0:59
Categorie Apple
Onderwerpen activity, contacten, e-mail, google, pushberichten, synchroniseren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.