Reacties voor: De Notities-app van iOS 9 is geheugensteuntje, tekenblok en tekstverwerker

De Notities-app heeft in iOS 9 allerlei nieuwe functies gekregen. Hierdoor is Apple's app een stuk beter geschikt als jouw voornaamste geheugensteuntje, tekenblok en takenlijst voor je iDevice en Mac. Wij leggen je uit wat er zoal mogelijk is.
Lars Paymans -

Reacties: 32 reacties

  1. Wat mij altijd tegenstaat, is dat als je een notitie eenmaal verwijderd (zo gebeurt), hij écht weg is. Er zit geen prullenbak in!! Als dat in OS X 10.11 en iOS 9 wél zo is, dan pas overweeg ik een overstap. Zo’n veiligheidsnet is voor mij een absolute noodzaak.

  2. Origineel geplaatst door Wouter Rensink
    Wat mij altijd tegenstaat, is dat als je een notitie eenmaal verwijderd (zo gebeurt), hij écht weg is. Er zit geen prullenbak in!! Als dat in OS X 10.11 en iOS 9 wél zo is, dan pas overweeg ik een overstap. Zo’n veiligheidsnet is voor mij een absolute noodzaak.

    helemaal mee eens!

  3. Origineel geplaatst door Wouter Rensink
    Wat mij altijd tegenstaat, is dat als je een notitie eenmaal verwijderd (zo gebeurt), hij écht weg is. Er zit geen prullenbak in!! Als dat in OS X 10.11 en iOS 9 wél zo is, dan pas overweeg ik een overstap. Zo’n veiligheidsnet is voor mij een absolute noodzaak.

    Er is inderdaad een prullenmand!

    Voor mij is de Notities-app misschien wel de grootste verrassing van de keynote. Dit zou zomaar voor mij Evernote kunnen vervangen. Ik ben in ieder geval enthousiast.

  4. De Notitie app is inderdaad ineens volwassen geworden en kan zomaar een aantal bekende apps overbodig gaan maken. Ik ben onder de indruk wat hier nu allemaal in zit!

  5. Vraag me alleen af hoe het met de synchronisatie zit die er nu is tussen Notes en mijn mail-account. Dat zal wel alleen goed functioneren bij een iCloud-mailaccount als het geen platte tekst meer is.

  6. @Wouter Rensink: In de nieuwe notes app heb je de beschikking over mappen. Daarin zit ook een map die recently deleted heet.

  7. @Ferdyja dat was ook t eerste dat ik me afvroeg. Hoe synchronisatie met exchange of office 365, dus naar notities van Outlook?

  8. Zou pas helemaal blij zijn, mocht het dezelfde mogelijkheden hebben als OneNote…

  9. De taakbalk boven het toetsenbord is alleen beschikbaar bij notities in iCloud. Als de map niet aan iCloud gekoppeld is dan is er geen taakbalk.

  10. Bij mij werkt OSX Notes.app niet meer sinds Yosemite. Crasht meteen na opstarten. Maakt niet uit op wat voor machine, thuis, werk, volledig clean install of niet, allemaal herhaaldelijk geprobeerd. Onder iOS werkt het perfect. Bugreports aan Apple gestuurd.

    Al mijn andere OSX notes apps werken feilloos. Ik kijk als El Capitan er is nog een keer en als het dan nog niet werkt verlaat ik Notes.app definitief.

  11. Wat ik mis in de notities-app is een zoekfunctie. Met veel notities weet ik niet altijd waar ik wat gezet heb. En alles doorscrollen kost behoorlijk wat tijd.

  12. 1 van de mooiste verassingen van de Keynote dit

  13. Hoe wordt een notitie, die aangemaakt is onder IOS9 (met daarin bijv een foto, tekening of checklist), eruit als die via de cloud gesynchroniseert wordt met mijn iPhone4 die onder IOS7 draait?

  14. Waarom moet je voor voor notes per se een icloud.me account aanmaken. Ik heb mijn icloud account al vanaf het begin gekoppeld aan mijn gmail account en kan notes niet gebruiken omdat ik er een onzinnige icloud.me voor moet aanmaken.

    Ja ik weet dat ik notes kan koppelen aan gmail account maar ik wil gewoon dat het op icloud wordt opgeslagen en niet bij Google notes.

  15. Origineel geplaatst door shardphoenix
    Waarom moet je voor voor notes per se een icloud.me account aanmaken.

    Omdat Notes nog steeds onderdeel is van iCloud Mail (en vroeger van MobileMe Mail). iCloud Mail is dus het transport- en synchronisatie-mechanisme voor Notes.

    Als je nog een Mac hebt met bv. OS X 10.7.5 Lion kan je dat nog zien. Notes is dan een postbus in Mail.

  16. @Matthijs de Moel: Open de Notes app eens. Pull-down bij je notities 😉

    Daarbij kun je je notities mee laten indexeren vanuit Spotlight. Je kan dan ook vanuit daar je notities doorzoeken.

  17. Nou dat werd tijd, mijn WIndows Phone had dat al laaanh met OneNote, goed dat ik het nu ook op mijn iPod kan gebruiken, vond die app al zo beperkt…

  18. @Wouter Rensink: Hij wordt nu pas na 30 dagen verwijderd 😉 dus je kan er mee beginnen

  19. Bij mij crasht zowel mijn iPhone 5 als mijn ipad mini als ik de notitie app gebruik. Als ik hem open heb staan, en mijn toestel komt in de sluimerstand omdat ik hem even niet gebruik, dan krijg ik vervolgens een zwart scherm en kan ik even niks meer. Iemand met dit probleem?

  20. geen mogelijkheid tot tekenen met een 4S; ook niet met iCloud-notities. Voor wie het aanbelangt 🙂

    Maar notitie App blijft desalniettemin inderdaad de uitschieter van iOS 9.

  21. Evernote is nu vervangen. Ben overgestapt nadat Evernote functies van de gratis versie naar een abonnementsversie overhevelde. Daar hou ik niet van. Whats next? Heb op een rij gezet hoe ik het precies gebruik en met de nieuwe versie biedt Notities mij alles wat ik nodig heb. Evernote direct in het grote archief gedaan.

  22. Origineel geplaatst door Martinus
    Hoe wordt een notitie, die aangemaakt is onder IOS9 (met daarin bijv een foto, tekening of checklist), eruit als die via de cloud gesynchroniseert wordt met mijn iPhone4 die onder IOS7 draait?

    Syncen werkt niet tussen verschillende iOS versies.

  23. Wat is het nut van een safari pagina opslaan in notities ipv in Leeslijst of Bladwijzer?

  24. Heb geprobeerd om over te stappen van onenote naar de notities app. Wat ik mis, is een extra folder diepte. In onenote heb ik in laag 1) vakanties (verticale tabs), in laag 2 (horizontale tabs binnen een gekozen verticale tab) de landen en in laag 3 (de regels) de steden waar ik een notitie van willen maken. Vervolgens kan ik per stad notities maken van hotels, b&b’s, sportlocaties, hot spots. Doordat notities een laag mist, zou ik een grote puinzooi krijgen van m’n notities. Of heeft iemand een oplossing? Notities werkt namelijk wel heel erg snel.

  25. @Ewout: Vanuit El Capitan is de mogelijk er in ieder geval om een aantal mappen diep te gaan.

    De oude notitie app voldeed zeker niet, maar inmiddels ben ik overgestapt van evernote naar de notitie-app, vanwege de simpliciteit. Op één of andere manier kreeg ik Evernote niet goed in mijn workflow.

  26. Origineel geplaatst door Matthijs de Moel
    Wat ik mis in de notities-app is een zoekfunctie. Met veel notities weet ik niet altijd waar ik wat gezet heb. En alles doorscrollen kost behoorlijk wat tijd.

    Scroll het scherm naar beneden en je hebt de zoekbalk

  27. Spijtig dat je nog niets kan tekenen of schrijven op een ingevoegde foto’s

  28. Origineel geplaatst door André
    Syncen werkt niet tussen verschillende iOS versies.

    Ik gebruikte de oude notes app heel veel. Op verschillende iDevices, waarvan twee nu niet meer door ios9 worden ondersteund.
    Dat daarme nu niet meer gesynchroniseerd wordt is op zich al een afhaakreden. Ik synchroniseerde bovendien via 8 verschillende postbussen. Dat er nu geen map ‘alle accounts’ meer is waarin je àlles langs kuntn lopen of in één keer doorzoeken is dan ook de spreekwoordelijke druppel. En spotlight helpt ook al niet. Die vindt wel veel (niet alles) maar laat je nog steeds zelf gissen in welke account dan wel 😡

    Denk dat ik maar op OneNote overstap, daar kan je in geval van nood zelfs ook op Windows mee uit de voeten 😕 En veel, zo niet alles, wat nu ‘nieuw’ is in de standaard notes app kon je al (veel) langer in OneNote. Maar dan wèl op en gesynchroniseerd tussen verschillende iOS versies.

    Bizar en teleurstellend dat je nu voor steeds meer toepassingen beter uit bent bij MS dan bij  😢

  29. Origineel geplaatst door Planeten Paultje
    Bij mij werkt OSX Notes.app niet meer sinds Yosemite. Crasht meteen na opstarten. Maakt niet uit op wat voor machine, thuis, werk, volledig clean install of niet, allemaal herhaaldelijk geprobeerd. Onder iOS werkt het perfect. Bugreports aan Apple gestuurd.
    Al mijn andere OSX notes apps werken feilloos. Ik kijk als El Capitan er is nog een keer en als het dan nog niet werkt verlaat ik Notes.app definitief.

    Yosemite synchroniseert niet met de nieuwe notes uit ios 9. Enkel vanaf El Capitan. Onhandig, maar er werd wel duidelijk voor gewaarschuwd als je voor het eerst de nieuwe Notes op ios 9 opende en het programma u vroeg om up te graden naar nieuwe ios notes.
    Omweg is om naar icloud.com te surfen en van daaruit notities in uw browser te bewerken.

  30. Veel uitgebreidere app geworden, maar geen synchronisatie meer met outlook notes binnen office 365.
    Daardoor voor mij waardeloos geworden.

  31. Origineel geplaatst door Wouter Rensink
    Wat mij altijd tegenstaat, is dat als je een notitie eenmaal verwijderd (zo gebeurt), hij écht weg is. Er zit geen prullenbak in!! Als dat in OS X 10.11 en iOS 9 wél zo is, dan pas overweeg ik een overstap. Zo’n veiligheidsnet is voor mij een absolute noodzaak.

    Dan zou ik nog eens goed kijken. Bij de nieuwe versie van notities heb je zeker wel een prullenmand. Verwijderde notities blijven daar dertig dagen instaan voor ze verwijderd worden. Net als bij de foto’s app

  32. @Anthony: Thanks! Eens even kijken dan!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.