Iedereen kan cocktails maken met de MixStik en een iPhone

Met de MixStik en de iOS-app verandert iedereen in een professionele cocktailmaker. Plaats dit stokje in een glas en volg de gekleurde lampjes om precies de juiste hoeveelheden toe te voegen.

Mixstik
De blits maken op een feestje met een indrukwekkende cocktail klinkt als een goed idee, maar als je met een shaker, vijf verschillende flesjes en een schijfje limoen staat te worstelen denk je wel anders. De MixStik schiet cocktailmakers-in-wording te hulp, met een gadget die verbonden is met je iPhone of Apple Watch.


De MixStik werkt (in de promovideo tenminste) heel simpel. Je stopt dit witte staafje in een leeg glas en stelt vervolgens op de bijbehorende iPhone- of Apple Watch-app in, welke cocktail je klaar wilt maken. De app vertelt je vervolgens welke ingrediënten je nodig hebt.

Bekijk ook

The Barman: cocktailmixer met iPhone-connectiviteit

The Barman is een cocktailmixer die je verbindt met je iPhone. In een app zeg je wat je wil mixen, waarna de mixer opdrachten geeft.

MixStik-app

Volg de gekleurde bolletjes

Als je alle benodigdheden klaar hebt staan is het tijd om de MixStik aan te zetten. Eerst meet je het glas op, of je kiest een van de voorprogrammeerde glasmaten. Door de koppeling met je iPhone of Apple Watch verschijnen er gekleurde bolletjes op het witte staafje, die precies de hoeveelheden van afzonderlijke ingrediënten aangeven.

Twee groene blokjes rum, vijf blauwe blokjes ijsklontjes en vier gele blokjes vruchtensap bijvoorbeeld. Handig detail: op de onderkant van de MixStik zitten rubberen puntjes om sommige ingrediënten fijn te malen. Je kunt het stokje (natuurlijk) ook gebruiken om het drankje te mixen.

Bekijk ook

DrinkAdvisor: alles-in-1 app voor bars, nachtleven en cocktails maken

Het vernieuwde DrinkAdvisor voor iPhone en iPad is een zeer complete app met bars, uitgaansgelegenheden en recepten voor cocktails.

In de iOS-app van MixStik staan meer dan honderd recepten op je te wachten. Er is alvast een beta van de MixStik-app te downloaden, zodat je kunt zien hoe de uiteindelijke versie eruit komt te zien. De Mixstik is op te laden via een USB-poort en moet het volgens de Kickstarterpagina heel de avond volhouden op een acculading.

http://kck.st/1YMspb7

Een hit op Kickstarter

Voor veel beginnende cocktailmakers zal een MixStik genoeg zijn, maar als je de smaak te pakken krijgt kun je er maximaal vijf koppelen aan één iPhone. Handig als je meerdere drankjes tegelijkertijd klaar wilt maken. Na afloop spoel je het apparaatje gewoon af onder de kraan.

De MixStik is een groot succes op Kickstarter, en heeft met 35 dagen te gaan het streefbedrag van €39.000 al overschreden. Niet zo gek overigens, want voor €30,- bestel je al een exemplaar dat in maart 2016 geleverd wordt.

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.