NomadPod: eerste externe accu voor Apple Watch

Lang hoefden we niet te wachten op de eerste externe accu voor de Apple Watch. De NomadPod laat je de Apple Watch vier keer opnieuw opladen.

Het heeft niet lang geduurd voor de eerste externe accu voor de Apple Watch verscheen. De ontwikkelaars van Nomad hebben sinds de aankondiging van Apple’s smartwatch niet stil gezeten en produceerden de NomadPod. Deze accu, in de vorm van een compacte schijf, zorgt ervoor dat je de Apple Watch overal kunt opladen en ook na de beloofde 18 uur batterijduur nog kunt gebruiken.


apple-watch-nomad-pod

De NomadPod is met een diameter van 72mm kleiner dan een hockeypuck en dus makkelijk met je mee te dragen. De externe accu werkt met een 1800 mAh lithium-polymeer batterij die, wanneer deze volledig is opgeladen, je Apple Watch tot 4 keer opnieuw kan opladen. Zo hoef je niet bang te zijn dat je onderweg je Apple Watch niet meer kunt gebruiken omdat de batterij leeg is. Ook kun je een extra oplaadkabel in de behuizing van de accu meenemen, door de bovenkant van de schijf los te draaien.

De accu kan naast de Apple Watch ook de batterij van andere apparaten opladen. Hiervoor is een Micro-USB en USB-C-poort ingebouwd. De NomanPod claimt daarmee de eerste externe accu te zijn die gebruik maakt van het nieuwe USB type C, die ook in de nieuwe Macbook aanwezig is.

nomad-pod

De NomadPod is een veelzijdige externe accu, die naast je Apple Watch ook andere apparaten op kan laden. Wil je de accu kopen, dan kun je deze bestellen via Nomad’s officiële website voor 59,99 dollar. Verzending naar Nederland kost 10 dollar extra. Je kunt kiezen tussen drie verschillende kleuren: Space Grey, Silver en Matte Black Plastic. Naar verwachting zal de accu op 15 juni worden verzonden. Helaas is hij dus niet beschikbaar voor het uitkomen van de Apple Watch, maar wel op tijd om je smartwatch in de zomer van extra batterijduur te voorzien.

apple-watch-charging-braceletOndertussen is er op foto’s ook te zien dat Apple zelf magnetische bandjes voor de Watch heeft ontworpen, maar deze lijken voor alsnog alleen in Apple Stores en winkels gebruikt te gaan worden om de smartwatches van een volle batterij te voorzien. Door de Apple Watch over de speciale bandjes te plaatsen wordt ervoor gezorgd dat de oplaadkabel niet in het zicht van de klant is, zodat de slimme horloges op een stijlvollere manier gepresenteerd kunnen worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.