Danser slow motion iPhone

Hoe dansers beter worden door slowmotionfunctie van iPhone

Dat in slowmotion filmen geen gimmick is, bewijzen danscoaches in New York. Zij gebruiken de iPhone-camera om met vertraagde beelden de bewegingen van studenten te perfectioneren.
Joris Kersten - · Laatst bijgewerkt:

Danser slow motion filmen met iPhoneVroeger zagen we slowmotionbeelden voornamelijk terug in films of sport-herhalingen, die werden opgenomen met ontzettend dure opname-apparatuur. Tegenwoordig is dat wel anders. Door technologische ontwikkelingen hebben luxe smartphone-camera’s vaak ook de mogelijkheid om slowmotionvideo’s te maken. Dat deze functie ook nuttig gebruikt kan worden, bewijzen deze dansers in New York. Zij trainen en perfectioneren hun bewegingen met behulp van de vertraagde beelden, die gemaakt worden met een iPhone.

In een interview met Wired vertellen dansers hoe ze beter zijn geworden door de vertraagde video’s, gemaakt met een iPhone 5S en iPhone 6, te analyseren. Coaches nemen bijvoorbeeld oefeningen en lessen op in slowmotion, zodat deze later heel gemakkelijk terug te kijken zijn. Ook als bepaalde bewegingen te snel gaan of moeilijk te begrijpen zijn, maken de vertraagde beelden het eenvoudig om ze gedetailleerd en langzaam te bestuderen. De iPhone-camera wordt al langer gebruikt om routines en audities vast te leggen, maar sinds kort wordt de slowmotionfunctie ook gebruikt tijdens lessen.

Fotograaf Tristan Pope maakte onderstaande korte film, Dancers of New York genaamd, door enkel zijn iPhone 6 te gebruiken. In de video filmt hij verschillende dansers met 240 beelden per seconden. Het hele proces heeft hij in een verslag op zijn blog geplaatst.

Heb je een iPhone 5s of nieuwer model, dan kun je zelf ook vertraagd filmen. De iPhone 5s kan video’s opnemen tot 120 beelden per seconden. Normaal gesproken worden video’s afgespeeld in 30 beelden per seconde, dus het beeld wordt vier keer vertraagd. Met de camera van de iPhone 6 en 6 Plus kunnen de slowmotionbeelden nog verder worden vertraagd, tot 240 beelden per seconde. Eerder schreven we ook over apps die deze functionaliteit nog verder uitbouwen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 maart 2015, 13:11
Categorie iDevices
Onderwerp slow-motion

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.