NLziet streamen naar je televisie.

NLziet kan nu met AirPlay programma’s van NPO, RTL XL en KIJK streamen

De NLziet-app om programma's van de grote Nederlandse televisiezenders mee terug te kijken, is vandaag uitgebreid met AirPlay-ondersteuning. Hierdoor kun je de programma's doorsturen naar de Apple TV.

NLziet streamen naar je televisie.
De terugkijkdienst NLziet heeft haar iOS-app bijgewerkt met een handige nieuwe functie. NLziet is nu namelijk voorzien van AirPlay, zodat je de tv-programma’s draadloos kunt streamen naar de Apple TV. Dit werkt zowel met de programma’s van NPO, RTL XL en KIJK, het terugkijkplatform van de SBS-zenders.

NLziet gebruiken via AirPlay

NLziet met AirPlay.De AirPlay-ondersteuning werd toegevoegd met versie 2.7 van de NLziet-app voor de iPhone en iPad. Voor de programma’s van RTL XL en KIJK werkt het direct, maar voor de programma’s van de publieke omroep gelden enkele voorwaarden. Zo werkt het alleen bij programma’s van NPO Plus vanaf 1 juli 2016. Programma’s van voor die specifieke datum zijn dus niet te bekijken via AirPlay. AirPlay was wel bijvoorbeeld al beschikbaar in de losse RTL XL-app.

Het was al langere tijd mogelijk om de programma’s van NLziet door te spelen naar een televisie door middel van een Google Chromecast. De Chromecast-ondersteuning werd een jaar geleden toegevoegd, maar als je een Apple TV had dan kon je nog niet tv-programma’s bekijken via je televisie. Met de update van vandaag is dit dus wel mogelijk, hoewel de programma’s van NPO dus wel een beperking hebben.

Verder is NLziet druk bezig om een app voor de Apple TV te maken, zo lieten ze weten via Twitter.

NLziet: tv-programma’s van Nederlandse zenders
NLziet is een dienst waar je programma’s van alle grote Nederlandse zenders voornamelijk terug kunt kijken voor een vast bedrag per maand, al is het ook mogelijk om enkele programma’s vooruit te kijken. NLziet is daarnaast bezig om live tv-kijken mogelijk te maken met de iOS-app. Andere tv-diensten hebben inmiddels ook al ondersteuning voor AirPlay. Zo werkt de app Horizon Go van Ziggo sinds dit voorjaar met AirPlay en lanceerde tv-dienst KNIPPR gisteren een eigen app voor de Apple TV.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
13 juli 2016 om 12:09
Onderwerpen
,
Categorie
Apps
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.