NLziet voor iOS krijgt nieuw design en uitgebreide Chromecast-ondersteuning

NLziet voor iPhone en iPad heeft een compleet nieuw design gekregen. Daarnaast is de Chromecast-ondersteuning flink uitgebreid. Maar waar blijft toch die ondersteuning voor Apple TV?

NLziet 2.0De app van NLziet voor iPhone en iPad heeft vandaag een grote update gekregen, waarin ondermeer het design is vernieuwd. Het is voortaan vanuit de app mogelijk om door het overzicht te bladeren zonder dat je een abonnement hoeft af te sluiten – pas als je een video probeert te bekijken moet je inloggen. Daarnaast is het mogelijk om je favoriete series aan de beginpagina van de app toe te voegen.


De designveranderingen in NLziet zijn subtiel te noemen. Zo zie je bijvoorbeeld niet langer een favorietenknop rechts in de bovenbalk, maar maakt de app grondiger gebruik van de beginpagina voor de series die je volgt. Series worden ook met meer beeld, duidelijker in beeld gebracht.

Stop je halverwege een aflevering met kijken, dan kun je voortaan op een later moment verder kijken vanaf het punt waar je gebleven was. De app biedt daarbij nu volledige ondersteuning voor Chromecast. De mogelijkheid om naar Chromecast te streamen werd in augustus 2014 al aan NLziet toegevoegd, maar het ging toen om een vroege bèta waarbij je de app tijdens het streamen niet kon blijven gebruiken. Dat is nu wel mogelijk. Hierdoor kun je vanuit de NLziet-app alvast een nieuwe video opzoeken om als volgende te bekijken.

AirPlay voor NLziet deze zomer

Hoewel de Chromecast-functionaliteit van NLziet nu volledig is afgerond, biedt de video-app nog geen ondersteuning voor AirPlay op de Apple TV. Deze mogelijkheid zit er echter wel aan te komen volgens de ontwikkelaars: AirPlay voor NLziet staat gepland voor de zomer van 2015. Toen we afgelopen jaar spraken met de makers van NLziet, bleek dat een technische beperking ondersteuning voor AirPlay in de weg stond. Een DRM van Microsoft stond communicatie tussen de Apple TV en NLziet in de weg.

Lees ook: iCulture vergelijkt: Google Chromecast vs. Apple TV

Netflix voor Nederlandse programma’s

NLziet is een Nederlandse videodienst, waarmee je voor een vast bedrag per maand toegang krijgt tot alle premium on demand-videodiensten van Nederlandse tv-zender. Het gaat hierbij om de programma’s van NPO Plus, RTL XL en Kijk. Het gaat hierbij voor een groot deel om Nederlandse programma’s, waardoor het aanbod van NLziet significant afwijkt van wat je op Netflix of Videoland vindt.

De update voor NLziet is net live gezet. Het kan even duren tot hij bij iedereen verschijnt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
13 april 2015 om 10:34
Onderwerp
Categorie
Apps
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.