Live tv streamen via AirPlay met Horizon Go.

Horizon Go laat je nu live tv streamen via AirPlay en Google Chromecast

De Horizon Go-app maakt het met de nieuwste update mogelijk om live-tv te streamen via AirPlay en Google Chromecast. Hierdoor kun je live tv-kijken op elk apparaat dat hiervoor in aanmerking komt. Ook zijn er nog enkele bugs opgelost.

Horizon GoGoed nieuws voor iedereen die gebruikmaakt van de Horizon-app van Ziggo. Met de nieuwste update is het mogelijk om live tv te streamen naar elk apparaat dat ondersteuning biedt voor AirPlay en Google Chromecast. Denk bijvoorbeeld aan een tv met een gekoppelde Apple TV. Hierdoor heb je in theorie geen tv-aansluiting meer nodig om live tv te kijken.

Live tv-kijken naar elk apparaat met Horizon Go

De Horizon Go-app is beschikbaar voor alle klanten van Ziggo. In de begintijd van de app was het alleen mogelijk om in je eigen netwerk via de app tv te kijken, maar later werd dit ook buitenshuis mogelijk via 4G. Nu heeft Ziggo de volgende stap genomen door ondersteuning voor Apple’s AirPlay en Google Chromecast toe te voegen. Hierdoor kun je met één druk op de knop live-tv streamen naar een Apple TV of Chromecast.

Horizon Go live tv-kijken via de Apple TV met AirPlay.

Horizon Go met AirPlay

Het voordeel is dat vele zenders in HD te bekijken zijn, waardoor je dus ook uitzendingen van de Publieke Omroep in HD kunt streamen via je Apple TV. Het streamen via AirPlay en Google Chromecast werkt vooralsnog alleen voor live-tv en niet voor het terugkijken van programma’s (Replay TV).

Horizon Go laat je nu live tv-kijken via AirPlay en Chromecast.

Verder heeft de app nog andere nieuwe functies gekregen. Zo stel je een herinnering in voor een programma, zodat je op de hoogte gehouden wordt zodra je programma begint. Ook is het homemenu vernieuwd en zijn er bugs opgelost. Zo werkt de afstandsbedieningsfunctie weer goed als je een Horizon-box met een apart modem hebt en werkt de app nu weer foutloos met de beta van iOS 9.3.2.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 mei 2016, 11:28
Categorie Apps
Onderwerp horizon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.