NLziet Live tv-kijken

NLziet laat je live tv-kijken op iPhone en iPad

NLziet is aan het testen met een nieuwe app, waarmee je Nederlandse tv-zenders live kunt kijken, zonder dat je nog een kabelabonnement nodig hebt. De test duurt een maand.

De tv-dienst NLziet werkt aan een nieuwe functie voor de iPhone en iPad, die ook samenwerkt met de Apple TV. Het is de bedoeling dat je straks live tv-zenders kunt kijken via de app, zodat je bijvoorbeeld de Horizon-app van je kabelaanbieder niet meer nodig hebt. De functie wordt vanaf volgende week getest op de iPhone en iPad, later volgen mogelijk ook Android en Windows Phone.


NLziet Live tv-kijken

De testers gaan minimaal een maand lang aan de slag met de live tv-functie, zo blijkt uit een e-mail aan gebruikers. Wanneer nodig zal de testperiode worden verlengd. Het bètatraject maakt deel uit van een pilotfase, waarvoor nog geen termijn is vastgesteld. Na afloop van die pilotperiode beslist het team of live-tv definitief aan NLziet wordt toegevoegd. Tijdens de bèta blijft de prijs voor een abonnement gewoon €7,95. Via NLziet krijg je toegang tot de programma’s van de publieke omroep (NPO), RTL en SBS; later zal nog bekend worden welke zenders daarvan precies live te bekijken zijn.

Bij de nieuwe NLziet-app is het mogelijk om alle beelden te streamen naar je televisie. Je hebt daarvoor een Apple TV of Chromecast nodig, waarbij je alleen nog een internetabonnement met voldoende snelheid nodig hebt. Alle content wordt binnenshuis via Wi-Fi verstuurd tussen iDevice en Apple TV of Chromecast. Als je voldoende hebt aan een basisaanbod van zenders, zou je dan je tv-abonnement voor de kabel kunnen opzeggen.

NLziet: nu vooral om terug te kijken

NLziet is nu een dienst om tv-programma’s terug te kijken, waarbij de nadruk ligt op Nederlandse tv-series en films. De dienst is een verlengstuk van het aanbod op de Nederlandse publieke en commerciële omroepen. Wat je op tv ziet, kun je ook in de app zien, inclusief afleveringen uit het verleden van series als Overspel, Penoza en Flikken Maastricht. Ook telefilms en De Wereld Draait Door zijn terug te kijken via de app. Sommige programma’s worden bijna synchroon met de uitzendingen op tv vrijgegeven in de app, maar dat gaat binnenkort dus veranderen als de live tv-zenders van start gaan.

NLziet tv-programma terugkijken

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 oktober 2015, 14:50
Categorie Diensten
Onderwerpen nlziet, televisie
16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.