Nike kondigt Nike+ hartslagmeter voor iPhone en iPod aan

Nike heeft een Nike+ hartslagmeter aangekondigd, die in juli verkrijgbaar is. De Polar WearLink gaat rond 50 dollar kosten.

nike+-hartslagGeruchten over een iPhone/iPod-compatibele hartslagmeter zijn er al een tijdje. Nu is het eindelijk officieel aangekondigd: een hartslagmeter voor het Nike+ systeem. Nike werkte samen met Polar om de Polar WearLink te ontwikkelen. Je draagt de band rondom je borstkas, waarbij een koppeling met de Nike+ Sportband of iPod Sport Kit ervoor zorgt dat je hartslag wordt vastgelegd. Je zult dus een iPhone 3GS, recente iPod touch of andere geschikte iPod moeten hebben om deze hartslagmeter te kunnen gebruiken. Na afloop van je hardlooprondje upload je de gegevens naar NikePlus.com om te vergelijken met eerdere trainingen.


De hartslagmeter is ook compatible met Polar-trainingscomputers die op de frequentie 5 kHz werken en is vanaf juli verkrijgbaar in Europa. Een prijs wordt nog niet genoemd in het persbericht, maar het zou om circa 50 dollar gaan. De eerdere geruchten dat er deze zomer een iPhone-compatibele hartslagmeter van Nike+ op de markt zou komen, blijken dus waar.

hartslagmeter nike

Reacties: 22 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.