Nieuwssite NOS klaar voor iPad met HTML5-player

De NOS heeft zijn site als één van de eerste nieuwssites in Nederland klaar gemaakt voor de iPad. Door de aanpassingen zijn de video's op NOS.nl, ondanks het gebrek aan Flash op het tablet, gewoon te bekijken op de iPad middels een HTML5-player.
Elger van der Wel - · Laatst bijgewerkt:

De NOS heeft zijn site als één van de eerste nieuwssites in Nederland klaargemaakt voor de iPad. Door de aanpassingen zijn de video’s op NOS.nl gewoon te bekijken op de iPad, ondanks het gebrek aan Flash op het tablet.

De afdeling Nieuwe Media heeft een HTML5-player toegevoegd aan de website waar alle recente video’s in worden aangeboden. Door de achterliggende architectuur van de website was dit niet veel werk. Op de redactie van de NOS hebben ze vandaag met een iPad gespeeld om te kijken hoe de website eruit ziet op het nieuwste speeltje van Apple.

De website van Radio 1 met fragmenten uit de uitzendingen van de publieke nieuwszender was al klaar voor de iPad. Vorige maand voegde de NPO namelijk een HTML5-player toe aan de website voor de audiofragmenten.

Internationaal groeit de lijst van iPad-vriendelijke sites snel. Apple heeft een speciale pagina gemaakt waar de website op te vinden zijn. Onder meer CBS en National Geographic zijn hier onlangs aan toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 april 2010, 18:43
Categorie iOS
Onderwerpen bbc, html5, ipad, ipod touch, Podcast, video, website

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.