Nieuwe functie in iPhone OS 3.0: recensies schrijven bij muziek

In iTunes op de iPhone wordt het straks mogelijk om recensies in te voeren bij muzieknummers en albums. Bij applicaties was dat al wel mogelijk, bij muziek is het nieuw.

recensieOp de iPhone kun je via de applicatie iTunes door muzieknummers bladeren, kijken hoeveel sterren een album gemiddeld heeft gekregen en hoeveel recensies er zijn. Wat nog niet kan, is de recensies daadwerkelijk doorlezen. In iPhone OS 3.0 kan dat wel en het is ook mogelijk om zelf de recensies te schrijven – op de iPhone zelf! Dat ontdekten onze collega’s van iPhonePlatform. Nadat je bent ingelogd met je iTunes-gebruikersaccount heb je de mogelijkheid om een sterrenwaardering te geven, een titel in te vullen en een recensie te schrijven. Het werkt op dezelfde manier zoals je nu al een recensie bij een iPhone-applicatie kunt schrijven: via een formuliertje op de iPhone.

Ter vergelijking: links de situatie zoals momenteel in iTunes op de iPhone, rechts de situatie zoals in iPhone OS 3.0 beta 5:

marilyn manson

Bij iPhone OS 2.x kun je alleen sterren en het aantal recensies zien, maar je kunt er niet op tappen om de recensies door te lezen. Besluit je om een recensie te schrijven, dan krijg je een formuliertje te zien zoals al wel bekend is van het beoordelen van applicaties:

recensie

Ik ben trouwens helemaal geen fan van Marilyn Manson, maar het gaat even erom een indruk te geven hoe het werkt. Nogmaals: bij applicaties was dit allemaal al wel mogelijk.

Meer info: iPhonePlatform

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2009, 13:53
Categorie Apps
Onderwerpen beoordeling, itunes, recensie

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.