Apple stopt met push notificatie-test via AP News

De test met push notifications via de applicatie AP News is afgerond. Apple toont bij het opstarten van de applicatie een mededeling en een bedankje.

apnewsZo’n anderhalve week geleden stuurde Apple ontwikkelaars een e-mailbericht om ze uit te nodigen voor een grootscheepse test van push notificaties. Alle ontwikkelaars konden via een speciale promocode de applicatie AP News installeren. Ze kregen daarmee (vooral in de avonduren) automatische notificaties als er belangrijk nieuws te melden was. De test zou 7 dagen duren. Als je op dit moment de applicatie opstart, krijg je een melding dat de test is afgelopen: “Thanks for your help and feedback. Testing has concluded.” valt er te lezen.

Grappig is dat het met de gewone applicatie van AP News op dit moment helemaal misgaat: de applicatie loopt vast, toont niet het beloofde nieuws en werkt niet goed in landscape. Wat nog meer verbaast, is dat AP-support vooraf al waarschuwt dat installeren van de applicatie bij veel mensen problemen gaat opleveren.

Het stopzetten van de test met AP News is een voorbode dat er ook weer een nieuwe beta van iPhone OS 3.0 kan komen binnenrollen. We staan op scherp!

In iPhone OS 2.1 beta 3 waren de push notificaties al aanwezig, maar Apple haalde ze daarna weer weg, omdat alles blijkbaar nog niet naar wens functioneerde. Rond die periode zat de enigszins moeizame lancering van MobileMe (met niet-functionerende push) nog flink in het geheugen gegrift, dus vandaar dat Apple het nog even uitstelde. Inmiddels is het bijna een jaar later en lijken de push notifications er nu echt te komen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2009, 12:59
Categorie Apps
Onderwerpen notificaties, pushberichten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.