Jailbreak niet erg populair: nog geen 7% van de gebruikers doet het

Uit een onderzoek van Pinch Media blijkt dat maar 7 procent van de iPhone-bezitters een jailbreak heeft uitgevoerd. De werkelijke cijfers zouden wel eens lager kunnen liggen: Cydia-ontwikkelaar Saurik spreekt van 2%.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

pinchmediaVolgens statistieken van PinchMedia valt het aantal iPhone-bezitters dat een jailbreak heeft uitgevoerd, nogal tegen. Slechts 6,97% van de gebruikers heeft een jailbreak gedaan. PinchMedia verzamelt statistieken over iPhone-gebruik. Ze verkregen deze cijfers door een script toe te voegen aan bepaalde applicaties uit de App Store. Dit script stuurde ongemerkt gegevens naar PinchMedia. Toch kun je de juistheid van de cijfers in twijfel trekken: er zijn mensen die helemaal geen applicaties uit de App Store installeren (bijvoorbeeld omdat ze geen creditcard hebben), maar wel een jailbreak uitvoeren om applicaties via Cydia te installeren.

Van de andere kant zijn er mensen die nooit applicaties installeren en ook niet jailbreaken, waardoor zij volledig buiten de statistieken vallen. En hoe weten we, dat de applicaties waar PinchMedia het script in verborg, maatgevend is voor wat de gemiddelde iPhone-bezitter installeert?

Gelukkig verzamelt Saurik, de ontwikkelaar van Cydia, zelf ook cijfers en dan blijkt dat jailbreaken nog veel minder populair is. Saurik schat op basis van downloadcijfers (van Cydia) dat zo’n 2% van de iPhone-gebruikers een jailbreak uitvoert. Gebruikers die Icy gebruiken of bij het pwnen alleen Installer installeren, blijven dan nog buiten beschouwing, maar je kunt er vanuit gaan dat die percentages te verwaarlozen zijn. Ik heb de cijfers zelf niet bij PinchMedia kunnen terugvinden. Websites zoals iPhoneclub zijn trouwens niet maatgevend voor het percentage jailbreakende iPhone-bezitters; de website Melablog.it heeft een poll lopen waaruit blijkt dat 35% van de bezoekers wél een jailbreak heeft uitgevoerd. Voorlopig blijven we dan ook gewoon aandacht besteden aan jailbreak-applicaties.

Meer info: PinchMedia
Via: iSpazio

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 februari 2012, 19:01
Categorie Jailbreak
Onderwerp jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.