Nieuwe cijfers over de App Store: 65.000 applicaties, 1,5 miljard downloads

Apple heeft zojuist een persbericht rondgestuurd, waarin ze nieuwe cijfers over de App Store bekendmaken. Er zijn nu meer dan 1,5 miljard downloads geteld in het eerste jaar en er staan 65.000 toepassingen van meer dan 100.000 ontwikkelaars.

apple-taartApple heeft zojuist een persbericht rondgestuurd, waarin ze nieuwe cijfers over de App Store bekendmaken. Er zijn nu meer dan 1,5 miljard downloads geteld in het eerste jaar en er staan 65.000 toepassingen in de App Store. Apple heeft tot nu toe meer dan 40 miljoen apparaten verkocht waarop je de App Store-applicaties kunt installeren. In totaal zijn er dus 40 miljoen iPhones en iPod touches in omloop. De hiernaast afgebeelde Apple-taart is dan ook welverdiend.

Al die applicaties zijn gemaakt door meer dan 100.000 geregistreerde ontwikkelaars, die zich voor het betaalde iPhone Developer Program (€80 per jaar) hebben ingeschreven. “De App Store is een unicum in deze branche, zowel in omvang als in kwaliteit”, aldus Steve Jobs, CEO van Apple. “Nu er al 1,5 miljard programma’s zijn gedownload, wordt het voor de concurrentie wel erg moeilijk om nog een inhaalslag te maken.”

De App Store is nu beschikbaar in 77 landen. Ontwikkelaars die zich inschrijven bij het iPhone Developer Program kunnen al die gebruikers wereldwijd bereiken met hun applicatie.

Via: persbericht Apple

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 juli 2009, 16:26
Categorie iDevices
Onderwerpen app store, apple, downloaden

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.