Windows 95 draaiend op iPhone

De ontwikkelaars van het bedrijf iSoft zijn erin geslaagd de twee aartsrivalen Microsoft en Apple bij elkaar te brengen door Windows 95 te laten draaien op een iPhone 3G. Echt goed werkt het nog niet.
Edward Neve - · Laatst bijgewerkt:

screen1De ontwikkelaars van het bedrijf iSoft zijn erin geslaagd de twee aartsrivalen Microsoft en Apple bij elkaar te brengen door Windows 95 te laten draaien op een iPhone 3G. Dit is gelukt met behulp van een originele Windows 95-image en het gebruik van de Bochs emulator. Met die laatste is het mogelijk om een Intel x86 CPU te emuleren op bijvoorbeeld een iPhone.

Het experiment is geslaagd, al is de performance op de iPhone 3G erg pover te noemen. Het opstarten van het besturingssysteem duurt ongeveer 10 minuten en in het filmpje hieronder kun je zien dat het daadwerkelijk gebruiken van Windows 95 nogal traag is. De ontwikkelaars hebben dan ook aangegeven de volgende test op de snellere iPhone 3GS te willen doen.

Ook zullen ze dan proberen om Windows XP werkend te krijgen, maar dit zal waarschijnlijk nog veel meer vergen van de beperkte processorcapaciteit van de iPhone, vergeleken met die van een desktop pc. In een van de screenshots zie je wel al de checkdisk-functie van Windows XP.

Bekijk in onderstaand filmpje hoe Windows 95 presteert op een iPhone 3G. Het is aan te raden om de muziek wat zachter te zetten…

via GoodiPhone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 0:51
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.