Nieuwe Apple TV-update vernielt sommige Apple TV’s

Apple heeft een nieuwe update uitgebracht voor de Apple TV. Wat de update precies toevoegt moet nog blijken: Apple heeft geen veranderingen aangekondigd. Wij vermoeden dat het gaat om bugfixes.

Apple TVVlak nadat iOS 5 en iCloud lanceerden vorige week, bracht Apple een update uit voor de Apple TV. Deze voegde onder andere Photo Stream toe, zodat je in iCloud opgeslagen beelden direct op je tv kunt bekijken. Ook AirPlay Mirroring, een vernieuwd trailerkanaal en twee internetzenders werden toegevoegd. Apple heeft inmiddels nog een update uitgebracht. De update voegt niks toe aan de firmware, maar lost een bug op die ervoor zorgde dat je na de eerdere update met een computer moet verbinden. 9to5Mac roept echter gebruikers op om de update niet te installeren: meerdere gebruikers van de site kunnen de Apple TV niet meer opstarten na de update.


Verschillende gebruikers melden in de reacties op 9to5Mac dat de update hun Apple TV heeft ‘gebrickt’. De Apple TV zou bij het opnieuw opstarten blijven hangen op het Apple-logo, met daaronder een micro-usb-icoon. Sommige updaters melden dat het probleem was opgelost nadat ze de Apple TV met een computer met iTunes hadden verbonden, maar lang niet iedereen leek wat aan deze oplossing te hebben. Het probleem kwam niet bij iedereen voor: sommigen voerden de update uit zonder enig probleem. Het probleem is opmerkelijk, omdat de update werd uitgebracht om iets soortgelijks op te lossen.

De Apple TV was tot voorheen niet in Nederland verkrijgbaar, maar verscheen begin oktober opeens toch in de winkel. Ongeveer tegelijkertijd dook de filmsectie in de iTunes Store op, waar je de laatste films kunt huren met je Apple TV.

Je installeert de nieuwe Apple TV-update door naar ‘Instellingen’ te gaan, hier op ‘Algemeen’ te drukken en daarna te kiezen voor ‘Werk software bij’. De kans bestaat dat je bij het opstarten van de Apple TV automatisch bericht krijgt over de nieuwe update. Gezien de eerder genoemde problemen raden wij echter aan om hier nog eventjes mee te wachten

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 39 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.