Nieuwe Apple TV-update vernielt sommige Apple TV’s

Apple heeft een nieuwe update uitgebracht voor de Apple TV. Wat de update precies toevoegt moet nog blijken: Apple heeft geen veranderingen aangekondigd. Wij vermoeden dat het gaat om bugfixes.

Apple TVVlak nadat iOS 5 en iCloud lanceerden vorige week, bracht Apple een update uit voor de Apple TV. Deze voegde onder andere Photo Stream toe, zodat je in iCloud opgeslagen beelden direct op je tv kunt bekijken. Ook AirPlay Mirroring, een vernieuwd trailerkanaal en twee internetzenders werden toegevoegd. Apple heeft inmiddels nog een update uitgebracht. De update voegt niks toe aan de firmware, maar lost een bug op die ervoor zorgde dat je na de eerdere update met een computer moet verbinden. 9to5Mac roept echter gebruikers op om de update niet te installeren: meerdere gebruikers van de site kunnen de Apple TV niet meer opstarten na de update.

Verschillende gebruikers melden in de reacties op 9to5Mac dat de update hun Apple TV heeft ‘gebrickt’. De Apple TV zou bij het opnieuw opstarten blijven hangen op het Apple-logo, met daaronder een micro-usb-icoon. Sommige updaters melden dat het probleem was opgelost nadat ze de Apple TV met een computer met iTunes hadden verbonden, maar lang niet iedereen leek wat aan deze oplossing te hebben. Het probleem kwam niet bij iedereen voor: sommigen voerden de update uit zonder enig probleem. Het probleem is opmerkelijk, omdat de update werd uitgebracht om iets soortgelijks op te lossen.

De Apple TV was tot voorheen niet in Nederland verkrijgbaar, maar verscheen begin oktober opeens toch in de winkel. Ongeveer tegelijkertijd dook de filmsectie in de iTunes Store op, waar je de laatste films kunt huren met je Apple TV.

Je installeert de nieuwe Apple TV-update door naar ‘Instellingen’ te gaan, hier op ‘Algemeen’ te drukken en daarna te kiezen voor ‘Werk software bij’. De kans bestaat dat je bij het opstarten van de Apple TV automatisch bericht krijgt over de nieuwe update. Gezien de eerder genoemde problemen raden wij echter aan om hier nog eventjes mee te wachten

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 oktober 2011, 12:18
Categorieën iDevices, iOS
Onderwerp apple tv

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.