iCulture Weekly is terug met app-show: Facebook, Find My Friends en meer

iCulture Weekly is terug als YouTube App Show. In deze eerste video-aflevering van het nieuwe seizoen bespreken we vele interessante apps en hebben we een interview met Michiel Veenstra.

iCulture WeeklyNa een lange zomerstop is iCulture Weekly eindelijk terug. Afgelopen week hebben we de eerste aflevering in het eerste, officiële seizoen opgenomen. Tijdens de zes pilotafleveringen vóór de zomervakantie hebben we tijd gehad om te experimenteren met het format, het decor en de presentatie. Nu zijn we terug met een nieuw decor en nieuwe onderwerpen, maar wel met hetzelfde presentatieduo: Erwin Blom en Gonny van der Zwaag. Zij zullen in een korte show van steeds maximaal 20 minuten je bijpraten over de must-have apps. Het Skype-gesprek met een ontwikkelaar heeft plaats gemaakt voor ‘Show Me Your App’, een rubriek waarbij een bekende Nederlander vertelt wat zijn of haar favoriete app is. We bespreken de App van de Week en geven suggesties over nog drie andere apps die wat ons betreft interessant zijn. Net als de vorige afleveringen is onze sponsor KPN ook voor deze serie weer van de partij, waarvoor heel veel dank. Mede door hun steun kunnen we dit blijven doen.

De nadruk in iCulture Weekly ligt meer dan voorheen op apps. In deze eerste aflevering van het eerste, officiële seizoen komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • App van de Week: Facebook voor iPad is de app waar we maanden op moesten wachten. In iCulture Weekly geven we een demonstratie en antwoord op de vraag: was dit het wachten waard?
  • App Watch: Find My Friends is een officiële app van Apple, waarmee je de locatie van je vrienden op de kaart kunt zien. Net als Vind Mijn iPhone is deze app gratis in de App Store te vinden. Met Kruiswoordpuzzels kun je voor het eerst Nederlandstalige kruiswoordpuzzels op de iPhone maken. Verkrijgbaar voor €1,59 in de App Store. iMaschine is een app voor muzikanten. Aan de hand van 16 drumpads kun je je eigen beats en melodietjes uitwerken. Voor €3,99 koop je iMaschine in de App Store.
  • Show Me Your App: Elke week vertelt een bekende Nederlander over zijn favoriete app. 3FM DJ Michiel Veenstra vertelt over zijn ervaringen met Foodzy.
  • Buzz: in de Buzz bespreken we een interessant project, accessoire of ander onderwerp waar iedereen over praat. We laten een filmpje zien van Romo, een Kickstarter-project dat meer geld heeft binnengehaald dan aanvankelijk gepland. Romo maakt van je iPhone een op afstand bestuurbaar robotje.

Deze week maken we alweer een nieuwe aflevering van iCulture Weekly, die iets sneller online zal verschijnen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 oktober 2011, 14:23
Categorieën Achtergrond, Round-up
Onderwerpen fast moving targets, iculture weekly

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.