Nieuwe Apple TV heeft 8 GB opslag en 512 MB werkgeheugen

Wat zit er in de nieuwe Apple TV? Een gebruiker van het XMBC-forum maakte hem open en vond meer wijzigingen dan alleen de processor.
Elger van der Wel - · Laatst bijgewerkt:

De binnenkant van de nieuwe Apple TVDe nieuwe iPad was door iFixIt al opengemaakt terwijl de meeste kopers nog in de rij moesten gaan staan bij de Apple Store. Voor de binnenkant van de vernieuwde Apple TV was in eerste instantie minder aandacht, maar ook daarvan ligt alle info nu op straat. Op het XBMC-forum is inmiddels een antwoord te vinden op de altijd spannende vraag: wat zit erin? Als eerste is er natuurlijk de processor. Die lijkt in eerste instantie erg veel op de A5-processor uit de iPhone 4S en de iPad 2, maar hij is toch anders. Die A5-processor is namelijk een dual-core processor en de rekenmodule van de nieuwe Apple TV heeft maar één core.

Geen verrassing, want Apple had op zijn site al gemeld dat deze Apple TV een ‘Apple single-core A5 chip’ heeft. De vorige Apple TV had een A4-processor, die ook single core is en we kennen uit de iPhone 4 en de eerste iPad.

Interessanter is hoeveel werkgeheugen en hoeveel flash-opslag erin zit. Daarover is namelijk niets te vinden in de productbeschrijving van Apple. De vorige Apple TV had 256 MB werkgeheugen en dat is nu verdubbeld naar 512 MB. Waarschijnlijk is dat nodig om 1080p video zonder problemen af te kunnen spelen. Meer flash-opslag lijkt daar niet voor nodig, want de Apple TV houdt 8 GB opslag. Meer heb je in principe ook niet nodig, aangezien je geen bestanden of apps op het apparaat kunt zetten.

Daarnaast is er nog één andere interessante wijziging te vinden binnen in de Apple TV: er zit een extra Wi-Fi-antenne in. Waarvoor hij precies bedoeld is, is (nog) niet duidelijk, maar waarschijnlijk is het om de kwaliteit van de verbinding te optimaliseren voor als je 1080p-video’s wilt streamen.

Apple’s officiële informatie over de Apple TV vind je hier: Apple TV. De Apple TV is voor 109 euro te koop, zoals eerder gemeld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 maart 2012, 17:02
Categorie iDevices
Onderwerpen a5, apple tv, online opslag, processor

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.