Flipboard: ‘Retinascherm leidt tot langer gebruik van apps’

Flipboard heeft net als veel andere apps aanpassingen gedaan voor het retinascherm van de iPad 3. Volgens de makers gaat het leiden tot langer en intensiever gebruik van de app. Maar is dat ook zo?

flipboard ipadFlipboard is net als veel andere iPad-apps aangepast voor het retinascherm van de nieuwe iPad. Opvallend daarbij is, dat Flipboard-medeoprichter Evan Doll denkt dat mensen de app langer gaan gebruiken. Dat komt volgens hem, omdat de beelden scherper en meer verzadigd zijn en de letters makkelijker te lezen zijn. Toch kun je je afvragen of de bewering van Flipboard waar is: gaan mensen echt intensiever gebruik maken van een tablet als er een hoge resolutiescherm in zit? Dat is een vraag die Techcrunch zich stelt. Je kunt daarbij moeilijk de vergelijking met de iPhone trekken, toen deze bij de iPhone 4 een upgrade kreeg met een retinascherm.

iPad en iPhone zijn twee heel verschillende apparaten, die in gebruik niet te vergelijken zijn. iPad-gebruikers kopen meer en leveren meer geld op, blijkt uit ervaringen van Fab.com, al weten ze niet hoe dat komt. Je kunt je bij apps als Flipboard afvragen in hoeverre de gebruiksduur van een app afhankelijk is van een mooie presentatie óf van interessante content. In de nieuwe versie vind je behalve de aanpassingen voor het retinascherm ook coververhalen, een derde tegelpagina voor favoriete content en meer sociale content (zoals het aantal likes bij een artikel).

Downloaden: Flipboard (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 maart 2012, 17:24
Categorie Achtergrond
Onderwerpen flipboard, ipad 3, retinascherm

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.