Nieuwe Apple TV A5-chip heeft maar één kern

De nieuwe A5-chip in de derde generatie Apple TV heeft maar één kern. Vorige versies hadden twee, waarvan één uitgeschakeld.

A5Apple’s nieuwe, kleinere A5-processor in de derde generatie Apple TV heeft maar één CPU-kern. Dit blijkt uit foto’s gepubliceerd door Chipworks. De nieuwe chip werd begin deze week ontdekt toen een vernieuwde versie van de Apple TV uit elkaar werd gehaald. Vorige versies van de A5-chip hadden twee kernen. Grote praktische verschillen brengt de vermindering in kernen niet met zich mee: de tweede kern was in vorige versies van de Apple TV-chip uitgeschakeld.

Door de tweede kern uit de A5-chip te halen, zitten er nu alleen nog maar kernen in de Apple TV die daadwerkelijk door het apparaat gebruikt worden. De keuze vermindert wel de kans dat Apple ooit de tweede kern gaat gebruiken in de huidige generatie Apple TV – al was deze kans altijd zeer klein.

De vermindering in kernen zal hebben bijgedragen aan het kleinere formaat van de chip, maar volgens Chipworks kan dit niet de enige wijziging zijn. De analoge segmenten van de chip kunnen opnieuw ontwerpen zijn, maar helemaal zeker is Chipworks hier niet van.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 maart 2013, 10:30
Categorie iDevices
Onderwerpen a5, apple tv

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.