Apple-patent: Smart Cover als draadloze batterij

Een nieuw Apple-patent beschrijft hoe de Smart Cover gebruikt kan worden als draadloze batterij voor je iPad.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Smart CoverEen nieuw patent van Apple beschrijft hoe de Smart Cover een accu kan bevatten die je iPad van extra stroom voorziet. De Smart Cover heeft in het patent een inductielader, die je iPad draadloos oplaadt. Dat is in een Smart Cover ideaal: de beschermhoes zit al nauw op de iPad bevestigd, een positie ideaal voor het oplaadproces.

De Smart Cover in Apple’s patent heeft één kabel, die wordt gebruikt om de accu van stroom te voorzien. In theorie zou je de Smart Cover als inductiemat kunnen gebruiken om de iPad zelf op te laden als je de twee aan elkaar bevestigd houdt. Apple beschrijft ook hoe zonnecellen op de Smart Cover wellicht gebruikt kunnen worden om de accu op te laden.

Er zijn al de nodige accessoires voor iOS-apparaten die draadloos opladen mogelijk maken, maar je moet de iDevice in kwestie dan vaak in een case bevestigen en op een speciale mat leggen. De Smart Cover zou dit onhandige systeem kunnen elimineren.

Net als bij andere Apple-patenten geldt: het bestaan van dit idee betekent niet dat we binnen afzienbare tijd de alternatieve Smart Cover in de winkel kunnen verwachten. Apple patenteert een hoop ideeën waar achteraf toch niks mee gedaan wordt. Heel gek klinkt dit patent alleen niet. Draadloos opladen is een technologie die al langer in geruchten voorbijkomt en een Smart Cover als inductiemat lijkt praktisch genoeg om te werken. De vraag is uiteraard of Apple de Smart Cover dun kan houden.

Via Appleinsider.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 maart 2013, 17:45
Categorie Accessoires
Onderwerp cover

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.