Gerucht: ‘Eerste productiefase A7-chip bij TSMC start deze maand’

De eerste productiefasen van Apple's A7-processor gaan deze maand van start bij het Taiwanese TSMC.

TSMCAziatische fabrikant Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) zal in maart beginnen met het uitstippelen van het ontwerp voor Apple’s nieuwe A7-chip. Dit beweren anonieme bronnen tegenover Digitimes. In mei of juni moet de productie in kleine aantallen beginnen. De chip wordt pas in het eerste kwartaal van 2014 door Apple gebruikt.

De A7-chip zal gebruikmaken van TSMC’s 20nm-proces. Dit is niet voor het eerst dat we over de A7-productie bij TSMC horen: eerdere geruchten wezen er op dat het bedrijf 40 procent van de chipproductie op zich neemt, terwijl Samsung vijftig procent en Intel tien procent krijgt.

Hebben de bronnen van Digitimes het bij het rechte eind, dan bevindt Apple
zich nog in een vroege fase van de A7-productie. Dat terwijl eerdere geruchten er op wezen dat de iPhone 5S deze zomer al verschijnt. Dit kan er op wijzen dat de productieverhalen niet kloppen, maar er bestaat ook een tweede mogelijkheid: de A7-chip in productie bij TSMC is niet voor de iPhone bedoeld, maar voor een later geplande iPad of een ander product. Nog een optie is dat TSMC de chipproductie pas later op zich neemt en dat partijen zoals Samsung en Intel de eerste lading moeten leveren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 maart 2013, 9:47
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen a7, tsmc

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.