Toekomstige Apple Store Parijs aan de Champs-Elysees

‘Nieuwe Apple Store aan Champs-Elysées in Parijs’

Apple gaat een nieuwe Apple Store openen op de Champs-Elysées in Parijs, dé modeboulevard van de wereld. Niet zo vreemd, want als luxemerk hoort Apple daar natuurlijk thuis.

Apple is geen computerwinkel, maar een modemerk. Dat wordt nog eens extra benadrukt door de plannen die Apple heeft om een Apple Store te openen op dé modeboulevard van de wereld: de Champs-Elysées in Parijs. Apple zou een 12 jaar durende huur hebben gesloten voor een winkelpand, waarvoor ze 12 miljoen euro per jaar betalen.

Toekomstige Apple Store Parijs aan de Champs-Elysees

Nieuwe Apple Store in Parijs

Apple heeft al twee bekende Apple Stores bij het Louvre en Opéra, maar de nieuw te openen winkel zou wel eens dé flagship store van Parijs kunnen worden met een oppervlak van 6200 vierkante meter. Apple heeft het gehele pand op Avenue des Champs-Elysés 114 gehuurd, een zeven verdiepingen tellend historisch gebouw op de hoek van Rue de Washington. Voorheen zat er een restaurant (Mood) en een advocatenkantoor (Sherman & Sterling). De bovenste verdiepingen kunnen worden gebruikt als kantoor. In Amsterdam en Londen heeft Apple een soortgelijke oplossing, waarbij de onderste verdiepingen winkelruimte zijn en de bovenste verdiepingen worden gebruikt als kantoor en voor cursussen en vergaderingen.

De overeenkomst zou eind vorig jaar al zijn gesloten, na maandenlange onderhandelingen. Apple moet nu eerst vergunning krijgen voor de verbouwing en zal vervolgens met architectuurbureau Norman Foster aan de slag gaan om het pand in passende stijl te verbouwen. Dit zal twee tot drie jaar in beslag nemen.

Apple Store Champs-Élysées in Parijs.

Tussen modemerken TAG Heuer en Swatch

De locatie van het nieuwe pand is wel heel toevallig: vlakbij TAG Heuer en Swatch, twee bekende Zwitserde horlogemerken. Er zijn momenteel 19 Apple Stores in Frankrijk. De dichtstbijzijnde voor Belgische iCulture-lezers bevindt zich in Lille, maar is vrij klein. Het loont daarom de moeite om bij nieuwe productlanceringen (waarbij België later aan de beurt is) door te rijden naar Parijs, waar je veel meer keuze hebt uit Apple Stores.

Overigens wordt er al sinds 2003 gesproken over een Apple Store op de Champs-Élysées. Uiteindelijk moest Apple uitwijken naar andere locaties, omdat het niet lukte om voor langere tijd een geschikt pand te vinden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 januari 2016, 10:39
Categorie Apple
Onderwerpen apple store, parijs

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.