Geld overmaken naar vrienden met Twyp.

Twyp van ING: betalingen doen naar je vrienden via je mobiele nummer

Met de Twyp-app van ING moet het makkelijker worden om geld over te maken naar vrienden. Dit doe je aan de hand van iemands mobiele telefoonnummer, waardoor lange IBAN-nummers niet meer nodig zijn.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Geld overmaken naar vrienden met Twyp.Sinds de komst van IBAN-nummers is het overmaken van geld naar een vriend of vriendin lang niet altijd even makkelijk. ING introduceert in Nederland daarom een nieuwe app met de naam Twyp, waarmee je naar je vrienden eenvoudig geld kunt overmaken via je mobiele telefoonnummer. Hoewel de app van ING-afkomstig is, kan iedereen van de app gebruikmaken, ongeacht bij welke bank je zit.

Twyp kan een concurrent worden van het onlangs gestarte bunq, een nieuwe app die in eerste instantie bedoeld is om makkelijk onderling geld over te maken.

Twyp: PayPal-achtige dienst voor vrienden

Met de nieuwe Twyp-app, dat staat voor The Way You Pay, is het overmaken van geld naar vrienden na bijvoorbeeld een avondje stappen een stuk eenvoudiger. Twyp is een soort digitale portemonnee en is op bepaalde punten te vergelijken met PayPal. Hoewel je met Twyp geen internetaankopen kunt doen, kun je met de app wel razendsnel geld overmaken naar de Twyp-rekening van vrienden. Hiervoor is het wel noodzakelijk om een account bij Twyp aan te maken en daar je telefoonnummer achter te laten. Je telefoonnummer wordt hierdoor je rekeningnummer, waardoor er geen afzonderlijke nummers meer uitgewisseld hoeven worden.

Een overzicht van je transacties in Twyp. Geld terugstorten naar je eigen rekening met Twyp.

Je synchroniseert je contactenlijst met de Twyp-app, waardoor al je contacten in de app zichtbaar zijn. Ook wordt er een onderverdeling gemaakt tussen contacten die de Twyp-app al hebben en wie niet. Is er iemand van je contacten Twyp-gebruiker, dan kun je in de app ook chatten om bijvoorbeeld de gemaakte kosten na een avondje stappen te verdelen.

Een overzicht van je chats in Twyp. Nodig een contact uit voor Twyp.

Om geld naar vrienden over te kunnen maken, moet je echter wel je Twyp-saldo aanvullen. Dit kan zowel via iDEAL als via je creditcard. Doe je het via iDEAL, dan schakel je over naar de Mobiel Bankieren-app van je desbetreffende bank. Het bedrag wordt via enkele minuten overgezet van je bankrekening naar je Twyp-rekening, waardoor je je saldo snel kunt opwaarderen.

Hebben je vrienden geld naar je overgemaakt naar jouw Twyp-rekening, dan stort je dit ook makkelijk terug naar je eigen betaalrekening. Dit terugstorten kan wel enige dagen in beslag nemen. Hou er ook rekening mee dat er voor het aanvullen van je Twyp-rekening en het terugstorten naar je betaalrekening een limiet geldt van €1000 per jaar. Je beveiligt de Twyp-app met een viercijferig wachtwoord, maar deze wordt alleen gevraagd als je een betaling of storting doet.

Let op! Bij het gebruik van Twyp kan ING jouw data (transacties, e-mail en contacten) gebruiken voor promotionele doeleinden. Hier moet je mee akkoord gaan om de app te kunnen gebruiken. Dit is vooral belangrijk om te weten voor niet-klanten van ING, die de app willen gebruiken. Om te voorkomen dat je wordt gebombardeerd door aanbiedingen om een ING-rekening te openen kun je je afmelden voor commerciële e-mails.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 januari 2016, 11:50
Categorie Apps
Onderwerpen betalen, ing, mobiel betalen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.