Tesla CEO Elon Musk weet het zeker: Apple bouwt een auto

Elon Musk, de CEO van autobedrijf Tesla, heeft geen geruchten meer nodig om het zeker te weten: dat Apple druk bezig is met een auto is een 'open geheim'. Maakt de topman zich zorgen?

Elon-Musk-BBC-interview

Het geheime autoproject waar Apple volgens de geruchten mee bezig is, is een stuk minder geheim voor Elon Musk. De CEO van autobedrijf Tesla laat in een nieuw interview weten dat de Apple Car een ‘openbaar geheim’ is. Hij is ervan overtuigd dat Apple aan een eigen elektrische auto werkt.


Musk deed de uitspraak tijdens een gesprek met de BBC, waarin hij de ontwikkelingen van een Apple Car als een ‘openbaar geheim’ omschrijft. Volgens de CEO kun je het ontwikkelen van een auto moeilijk geheim houden als er zoveel nieuwe werknemers aangenomen moeten worden om aan het project te werken.

Bekijk ook

Apple haalt opnieuw auto-expert van Tesla in huis

Tesla verliest opnieuw een auto-expert aan Apple. Jamie Carlson is overgestapt naar Apple en werkt aan 'special projects'. Een elektrische auto, vermoeden we.

Het is knap lastig om iets geheim te houden als je meer dan duizend mensen in dienst neemt om het te doen.

Apple’s autoproject

Tesla’s CEO doelt hier uiteraard ook op de medewerkers van Tesla die vertrokken om bij Apple aan de slag te gaan, al zijn er ook mensen bij andere grote bedrijven (zoals Nvidia) overgestapt naar Apple.

In het interview lijkt Musk in ieder geval niet bang voor het moment dat Apple’s auto de weg op komt rollen. Hij benadrukt dat het bouwen van een elektrische auto erg lastig is, maar denkt dat Apple een interessant product op de markt kan brengen.

Apple Car geruchten

Eind vorige week kreeg het Apple Car-verhaal een extra impuls toen bleek dat Apple verschillende domeinnamen registreerde met de naam ‘Apple Car’. Het is nog even afwachten of Apple daadwerkelijk aan een eigen auto werkt of dat het hier om een grote uitbreiding van CarPlay gaat.

Bekijk ook

Gerucht: Apple's eerste auto komt al in 2019

Apple zou van plan zijn in 2019 al een eigen auto uit te brengen. Om extra vaart te maken is het team van Project Titan flink uitgebreid.

Foto: BBC

Reacties: 18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.