Nieuwe App Store-regel verbiedt mogelijk promotie andere apps

Een nieuwe clausule van Apple verbiedt apps om andere apps te promoten op een manier die op de App Store lijkt. Dat kan problemen opleveren bij apps van AppEvent, AppShopper en meer.

App StoreEen nieuwe clausule in Apple’s algemene voorwaarden verbiedt apps om andere apps te promoten op een manier gelijk aan de App Store. De toevoeging kan voor problemen zorgen voor iPhone-apps die opsommingen bevatten van tijdelijk afgeprijsde apps. Apple lijkt nog geen stappen te hebben ondernomen om apps die in strijd zijn met de clausule uit de App Store te halen, maar bij het indienen van nieuwe apps kun je wel tegen problemen aanlopen.

De clausule stelt het volgende:

Apps that display Apps other than your own for purchase or promotion in a manner similar to or confusing with the App Store will be rejected.

De nieuwe regelgeving kan een aantal iPhone-apps in de weg zitten. AppEvent biedt bijvoorbeeld in zijn app eens in de zoveel tijd een maand lang gratis Nederlandse en Belgische apps die je kunt downloaden. Apps zoals AppShopper tonen het aanbod van apps in de App Store, zodat je er op makkelijke manieren doorheen kunt navigeren. Het is nog niet duidelijk bij welke apps Apple precies bezwaar zal maken; de regelgeving is vrij breed geformuleerd.

App Store clause

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 oktober 2012, 15:17
Categorie Apple
Onderwerp app store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.