Martin-Hajek-iPhone-6c

‘Nieuwe 4-inch iPhone komt toch begin 2016’

Bekende analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities beweert dat Apple begin volgend jaar een nieuwe 4-inch iPhone op de markt gaat brengen. Ook denkt hij dat de iPhone 7 Plus 3GB aan RAM krijgt.

Martin-Hajek-iPhone-6c
De bekende analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities heeft zijn licht weer laten schijnen op toekomstige iPhone-modellen. Volgens Ming-Chi Kuo is Apple nog steeds bezig met het ontwikkelen van een nieuwe 4-inch iPhone. Ook voorspelt hij dat de nieuwe iPhone 7 wederom in twee formaten komt en in het najaar in de schappen moet liggen.

4-inch iPhone met metalen behuizing

Kuo beschrijft de nieuwe 4-inch iPhone als een opvolger van de nog steeds verkrijgbare iPhone 5s. Het nieuwe toestel heeft volgens Kuo dan ook geen plastic behuizing zoals de iPhone 5c, maar krijgt een metalen uiterlijk. De nieuwe 4-inch iPhone zou gemaakt worden bij Foxconn en TSMC zal de enige maker zijn van de A9-chip die deze nieuwe iPhone zou krijgen. De huidige iPhone 6s en iPhone 6s Plus hebben ook deze A9-chip, hoewel in sommige gevallen Samsung de producent is. Deze 4-inch iPhone zou het volgens Kuo wel moeten doen zonder 3D Touch en zou begin 2016 het levenslicht gaan zien met een verkoopverwachting tussen de 20 en 30 miljoen stuks tegen het einde van het jaar.

iPhone 7 in het najaar, iPhone 7 Plus met 3GB RAM

Zoals gebruikelijk zou Apple volgend najaar weer met twee nieuwe iPhone-modellen op de proppen komen. Zowel de 4,7-inch als het 5,5-inch model zouden voorzien worden van de nieuwe A10-chip, maar het verschil tussen beide modellen zit hem vooral in de hoeveelheid RAM. Waar de 4,7-inch iPhone 7 het moet stellen met 2GB aan RAM, zou de nieuwe 5,5-inch iPhone 7 Plus 3GB RAM aan boord krijgen. De huidige iPhone 6s en iPhone 6s Plus hebben beide 2GB aan RAM, terwijl de iPad Pro 4GB toegewezen gekregen heeft.

Het nieuws over de 4-inch iPhone gaat al langere tijd. Al dit voorjaar beweerde Ming-Chi Kuo dat er dit jaar waarschijnlijk geen 4-inch iPhone op de markt zou gaan komen en tot op heden heeft hij het bij het rechte eind. Ook andere bronnen verwachtten eerder dit jaar dat Apple begin 2016 een nieuwe kleinere iPhone op de markt gaat brengen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 november 2015, 10:51
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen iPhone, iPhone 7

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7, het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.