iphone-7-goud-concept

‘iPhone 7 wordt waterproof en gemaakt van nieuw materiaal’

Nieuwe geruchten beweren dat de iPhone 7 van een nieuw materiaal wordt gemaakt, waterproof en stofbestendig is.

Volgens prille geruchten wordt de iPhone 7 niet langer gemaakt van metaal. Apple zou van plan zijn om te kiezen voor een nieuw materiaal, waarbij de behuizing bestand is tegen vocht en stof, zodat een nog robuuster toestel ontstaat.


iphone-7-goud-concept

Vroege geruchten over iPhone 7

De geruchten moeten met de nodige scepsis worden bekeken, want het gaat om berichten op de Chinese sociale netwerksite Wibo, die werden ontdekt door de nieuwssite Macotacara. Ze beweren dat de iPhone 7 een nieuw design krijgt en op een aantal cruciale punten zal veranderen. Dat is op zich niet verrassend, want bij ‘nummer-releases’ (3, 4, 5, 6, 7) wijzigt Apple steeds het uiterlijk van de iPhone, terwijl bij s-releases vooral de binnenkant wordt aangepakt.

De bronnen baseren zich op prototypes. Omdat we nog vroeg in de productiecyclus van de iPhone 7 zitten, is het goed mogelijk dat Apple met een aantal verschillende materialen en vormen experimenteert, voordat een definitieve keuze wordt gemaakt.

iPhone 7 waterproof en stofbestendig

De iPhone 7 wordt volgens de geruchten waterproof en krijgt een stofbestendige behuizing, zodat er minder snel interne schade optreedt. Hoewel de iPhone 6s niet waterdicht is, lieten we afgelopen weekend wel een video zien, waaruit bleek dat de nieuwste iPhone op korte termijn behoorlijk goed bestand is tegen water.

Misschien wil Apple technische oplossingen die ze bij de Apple Watch hebben uitgeprobeerd, ook toepassen op de iPhone. Bij de Apple Watch is de chip goed afgeschermd tegen vocht en kan er moeilijk water binnendringen in de behuizing. Uit patentaanvragen van Apple blijkt bovendien er wel vaker onderzoek is gedaan naar het verder afschermen van de interne componenten tegen water, bijvoorbeeld met siliconenrubber.

Nieuw materiaal

Ook wordt beweerd, dat de iPhone 7 niet langer van metaal wordt gemaakt, maar van een nieuw materiaal. Apple zou al prototypes hebben laten ontwikkelen.

Sinds de iPhone 4 zijn we gewend geraakt aan metaal. Aanvankelijk nog met een glazen achterkant, maar sinds de iPhone 5 met een bijna volledig aluminium behuizing. Omdat aluminium een vrij zacht materiaal is, moet Apple extra trucs toepassen om te voorkomen dat de toestellen buigen als je er regelmatig op gaat zitten. Bij de iPhone 6s koos Apple daarom voor 7000 series aluminium. Op zich is dat opmerkelijk, want meestal houdt Apple bij s-versies vast aan hetzelfde materiaal.

Daarnaast zou de iPhone 7 beschikken over een volkomen vlak lcd-scherm. Daarmee wordt waarschijnlijk bedoeld dat de glaslaag bovenop het scherm, niet langer gekromd is bij de randen, maar compleet vlak loopt. Eerdere iPhone-modellen beschikten namelijk ook al over een vlakke LCD.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 september 2015, 7:59
Categorie Geruchten
Onderwerpen iPhone 7, waterproof

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7, het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7
27 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.