iPhone6C_wit

Vermoedelijk toch geen nieuwe 4-inch iPhone in 2015

Volgens Ming-Chi Kuo komt er dit jaar géén nieuwe 4-inch iPhone, maar wordt de iPhone 5s het budgetmodel van Apple. Er moet dan wel NFC in komen.

iPhone6C_witEerder deden er geruchten de ronde over een mogelijke nieuwe 4-inch iPhone, die naast de iPhone 6s en iPhone 6s Plus geïntroduceerd zou worden voor mensen die liever een klein formaat willen. Nu beweert Ming-Chi Kuo van KGI Securities echter het tegendeel: dit jaar komt er géén nieuw 4-inch model op de markt.

Op dit moment heeft Apple de iPhone 5c en iPhone 5s voor consumenten die de huidige iPhone 6 en iPhone 6 Plus te groot vinden. Volgens de geruchten zou Apple naast de iPhone 6s en iPhone 6s Plus ook met een iPhone 6c komen, die de verbeteringen van de iPhone 6 combineert met een 4-inch gekleurde plastic behuizing. “Nee,” zegt Ming-Chi Kuo. Apple komt dit jaar niet met een nieuw 4-inch model, maar gaat bij de introductie van de iPhone 6s-serie de kleurrijke iPhone 5c uit het assortiment halen. De iPhone 5s wordt dan het budgettoestel, wat de introductie van een nieuwe 4-inch iPhone 6c overbodig maakt.

Ming-Chi Kuo onderbouwt zijn beweringen met de woorden:

De iPhone 5s verkoopt nog goed; de volgende 4-inch komt waarschijnlijk in 2016. Shipments van de 5s zijn nog sterk met 5 tot 7 miljoen stuks per kwartaal, een indrukwekkende prestatie omdat het toestel in een volwassen fase van de productcyclus zit. Mensen blijven het toestel kopen, dankzij een aantrekkelijker prijs en het prachtige design. Maar we geloven nog steeds dat Apple een nieuwe 4-inch iPhone moet hebben, want: (1) het is nodig om het momentum te vergroten in de categorie 4-inch; en (2) het zou het Apple Pay-ecosysteem aanvullen, er vanuit gaande dat het is uitgerust met NFC. We voorspellen een introductie in 2016.

Op termijn gaat Apple dus wél met een nieuw 4-inch toestel komen, omdat de iPhone 5s een NFC-chip mist en daarom niet gebruikt kan worden voor Apple Pay. Kuo voorspelt dat een dergelijk toestel in 2016 op de markt komt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 april 2015, 20:01
Categorie Geruchten
Onderwerp iPhone 6c

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.