microsoft-newscast-knop

NewsCast: Microsoft werkt aan app die nieuws voorleest

Met Microsoft NewsCast kun je het nieuws laten voorlezen. De nieuwe iOS-app was te zien op de website van Microsoft, maar is sindsdien weer weggehaald.

Microsoft is de afgelopen tijd behoorlijk vaak in het nieuws op iCulture. En dat heeft niet zozeer te maken met de lancering van Windows 10, maar alles met de vele apps die ze voor iOS aan het ontwikkelen zijn. Er blijkt momenteel weer een nieuwe app in de maak te zijn, met de naam NewsCast. Screenshots tonen aan dat de app voor iOS is bedoeld.

microsoft-newscast-1microsoft-newscast-2

Het idee om nieuwsbericten te laten voorlezen is natuurlijk allerminst nieuw. De app Umano leest al jarenlang het nieuws uit verschillende bronnen voor. En met Summarise heb je een pratende iPhone-wekker die het nieuws voorleest. NewsPlayer leest ook nieuws voor en sinds kort kun je in Pocket voor iOS ook artikelen laten voorlezen. De iCulture-app bevat sinds het prille begin trouwens ook een voorleesfunctie, maar dan zit je wel vast aan alleen Apple-nieuws. Geen nood, wat de voorleesfunctie zit ook standaard in iOS.

NewsCast: afspeellijst van voorleesberichten

De nieuwe app van Microsoft met de naam NewsCast maakt een afspeellijst van berichten die je wilt beluisteren. De app is gemaakt door het Bing-team en is bedoeld om tijdens lange autoritten productiever te zijn. Terwijl je je blik op de weg houdt, word je bijgepraat over het laatste nieuws. Een pagina op de website van Microsoft bevatte een downloadlinkje voor de app, maar die is helaas alweer weggehaald. De website Neowin slaagde er echter in om een aantal screenshots te maken, die je bijgaand ziet.

Helaas lijkt NewsCast wel te werken met een robotachtige stem en klinkt niet zo menselijker als de ste van Cortana, Microsoft’s virtuele assistent. NewsCast gebruikt Bing’s text-to-speech engine om de artikelen naar spraak om te zetten. Je kunt samenvattingen opslaan om later te luisteren. De testversie van NewsCast is alleen beschikbaar voor iOS, waarschijnlijk omdat veel Microsoft-medewerkers een iPhone of iPad gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 augustus 2015, 11:14
Categorie Geruchten
Onderwerpen microsoft, voorlezen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.