Summarise: pratende wekker die het weer en nieuws voorleest

Met de app Summarise heb je een pratende wekker die je het weer en nieuws voorleest, terwijl je nog in bed ligt.

In de ochtend je bed uitkomen is niet altijd even makkelijk. De kans is dan ook groot dat je niet dol bent op het geluid van je wekker. Toch hebben de ontwikkelaars van Summarise geprobeerd om je wekker zo handig en prettig mogelijk te maken. Zo leest de app nadat je wakker bent de weersverwachting, nieuwe e-mails, afspraken en het laatste nieuws voor. Op die manier kun je nog even blijven liggen en hoef je niet zelf je updates te checken.


Wat Summarise onderscheidt van andere wekker-apps, zijn de zogeheten Panels die je kunt toevoegen. Elk Panel bevat een onderdeel dat je kunt laten voorlezen nadat je wekker is afgegaan. Zo kun je kiezen uit de plaatselijke weersverwachting, nieuws, e-mails en herinneringen. Deze zijn gratis, maar voor €0,99 per stuk kun je ook nog je agenda-afspraken, tweets van de afgelopen 12 uur en eventuele verjaardagen van die dag laten voorlezen. In het nieuws-Panel kun je zelf websites toevoegen waar je van op de hoogte wilt worden gehouden. De app leest vervolgens de drie meest recente koppen voor. Voor het ophalen van kalenderafspraken en herinneringen maakt Summarise gebruik van de informatie die je invoert in Apple’s eigen apps.

Summarise screenshot Summarise screen

Heb je de Panels naar je persoonlijke voorkeur ingericht, dan kun je de wekker instellen. Word je het liefst wakker met een bepaald liedje? Dan kun je hiervoor in de app een nummer uit de Muziek-app selecteren. Om Summarise te laten werken, moet je de app geopend op je iPhone laten staan. Je kunt vervolgens je smartphone wel in standby-modus zetten. Wanneer de wekker afgaat begint het voorlezen pas zodra je hem hebt uitgezet.

Summarise is vooral geschikt voor mensen die graag nog even blijven liggen nadat de wekker is gegaan. Het grote nadeel is echter dat je alleen uit Engelse stemmen kunt kiezen, waardoor Nederlandse zinnen behoorlijk vervormd worden uitgesproken. Dit is jammer en maakt de app dus minder functioneel voor Nederlanders.

Informatie

Laatst bijgewerkt
7 mei 2015 om 18:20
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.